Prijava
Korisnik

Lozinka



Niste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
In.mem. Dragutin Sti...
KUP DVD ZAPREŠIĆ
1. KUP DVD GRANEŠINA
4.KUP DVD Repušnica
8. Mem. "M. Jakuš"
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli
Proslava 90. godišnjice rada i postojanja DVD Viljevo
Proslava 90. godišnjice rada i postojanja DVD Viljevo
Proslava 90. godišnjice rada i postojanja DVD Viljevo


Dobrovoljno vatrogasno društvo Viljevo je 19.svibnja 2018.godine u subotu obilježilo 90.godina svog rada i postojanja, gdje su se svečanom postrojavanju uz lokalno društvo pridružili i izaslanici DVD Valpovo-limena glazba, DVD Belišće, DVD Bočkinci, DVD Branjin Vrh, DVD Gat, DVD Ivanovac, DVD Ivanovo, DVD Marijanci, DVD Mala Črešnjevica, DVD Podravski Podgajci, DVD Vuka, DVD Kućanci i DVD Otrovanec.

Nakon odlaska na svečanu Sv.misu u župnu crkvu Sv.Andrije apostola u Viljevu, povratkom u mjesni dom kulture održana je svečana sjednica kojoj su prisustvovali i Županijski vatrogasni zapovjednik g. Zdravko Cvenić, načelnik općine Viljevo sa suradnicima, predstavnici udruga s područja općine Viljevo, te jedan od pokrovitelja svečanosti g. Nenad Radojčić iz tvrtke Vatropromet d.o.o. Zagreb, kao i kumovi zastave gđa i gosp. Milica i Ivan Viljevac iz Viljeva.

G.Jerbić je pročitao slijedeći tekst:

„Dobrovoljno vatrogasno društvo Viljevo 1928.godine je osnovano zbog potrebe mještana Viljeva koji su uvidjeli da samo udruživanjem mogu biti jaki u gašenju požara i ostalih elementarnih nepogoda. Njegovi osnivači su bili mještani Viljeva sa svojim mjesnim župnikom i mjesnim učiteljem.
U prošlosti vatrogasna društva nisu bila samo u funkciji gašenja požara i spašavanju od elementarnih nepogoda, nego su bila i osnovni pokretači kulturnih aktivnosti u naselju. Takav je slučaj bio i sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom u Viljevu. U okviru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Viljevo djelovala je dramska sekcija koja je svojim predstavama zabavljala mještane Viljeva i okolnih naselja.
Osim dramske sekcije u okviru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Viljevo osnovan je i prvi Tamburaški orkestar u Viljevu.

Kroz cijelo ovo vrijeme brojni mještani su bili aktivno uključeni u rad samog društva. Sa sjetom i lijepim sjećanjem se prisjećamo svih naših pokojnih vatrogasca (Zeca, Ivića, Andrije Bulješevog, Mijatovića, Kneževića, Kovačevića, Dubrovića, Feketea, Kopića, kao i pok. Ive Kneževića iz Miholjca, ali i svih onih trenutno nespomenutih, a koji su svojim radom i zalaganjem pridonijeli radu ovog našeg Društva i prosperitetu samog mjesta Viljeva) .
Tijekom Domovinskog ratabrojni vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Viljevo bili su uključeni u obranu Domovine.

Zahvaljujući gospodinu Stjepanu Čerbi iz Donjeg Miholjca i pokojnom načelniku općine Viljevo g. Ivanu Feketeu, a netom po završetku Domovinskog rata, DVD Viljevo primilo je i više nego hvale vrijedne donacije vatrogasne opreme i vozila od vatrogasaca iz Francuske, kojima se i ovom prilikom želimo iskreno zahvaliti.
Ovdje obučeni i spremni vatrogasci, svojim humanim i dobrovoljnim radom u svakom trenutku izlažu svoje živote i zdravlje kako bi uvijek bili spremni pomoći drugima.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Viljevo tijekom svih ovih godina postojanja kontinuirano radi na provedbi preventivnih mjera zaštite od požara, gašenja požara i spašavanja ljudi i materijalne imovine mještana, vrlo aktivno se radi na usavršavanju i specijaliziranju vatrogasnog kadra u samom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Viljevo.
Upijajući to znanje maksimalno se trudimo stečeno prenijeti na rad s vatrogasnom mladeži i podmlatkom u Viljevu.

S današnjim datumom Dobrovoljno vatrogasno društvo Viljevo ukupno broji 53 člana, od koji je 15 članova pripadnika podmlatka i mladeži, 22 operativno i zdravstveno sposobno za obavljanje vatrogasnih djelatnosti, te još 16 vatrogasaca koji su potpomažući članovi ili članovi veterani Dobrovoljnog vatrogasnog društva. I danas ćemo iskoristiti prigodu da se zahvalimo našim članovima i uručimo im Uvjerenja o osposobljenosti za zvanje vatrogasca, vatrogasca 1.klase, a isto tako i uvjerenja za pojedine vatrogasne specijalnosti koje smo u proteklom periodu prošli.

Iz godine u godinu se povećava broj podmlatka i mladeži koji se uključuju u rad Društva, a što se može zahvaliti i Voditeljima mladeži (Sari Jerbić i Zdravku Fodoru-ujedno i zapovjedniku DVD Viljevo i VZ općine Viljevo) koji kontinuirano već nekoliko godina rade s mladima obućavajući ih, te odlazeći na vatrogasne igrice u susjedna dobrovoljna vatrogasna društva, kao i na ljetovanje u Kamp vatrogasne mladeži u Fažanu.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Viljevo je unatrag nekoliko godina sklopilo nebrojena poznanstva i prijateljstva s vatrogascima kako s područja naše županije, tako i s područja Virovitičko-podravske županije.

Članovi našeg Društva su aktivni u Predsjedništvu, Zapovjedništvu, Savjetu vatrogasne mladeži na nivou Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, gdje svojim radom, prijedlozima i pitanjima uvelike pomažu stručnom radu vatrogastva.

Vizija Dobrovoljnog vatrogasnog društva Viljevo je unapređenje protupožarne zaštite na području cijele Općine Viljevo kroz razvoj svih komponenti vatrogasnog sustava. Naša misija je priprema i unaprjeđenje vatrogasnog sustava za učinkovito djelovanje u provedbi vatrogasne djelatnosti.

Ove aktivnosti se provode u uskoj suradnji s općinom Viljevo, Vatrogasnom zajednicom Osječko baranjske županije, Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, kao i vatrogasnim društvima susjednih gradova i općina.

www.vatrogasni-portal.com/images/news/180526-viljevo-2.jpg

Zahvaljujemo se još jednom svima koji su došli kako bi uveličali ovu našu skromnu proslavu 90.-te obljetnice osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Viljevo, a posebna zahvala ide pokroviteljima svečanosti gđi Milici i g. Ivanu Viljevac, Hrvatskom lovačkom savezu - generalu Đuri Dečaku, kao i Općini Viljevo, te ostalim brojnim donatorima i sponzorima!“

Nakon pročitanog teksta uslijedila je prigodna predaja Zahvalnica mladeži, podmlatku, te vatrogascima i vatrogascima 1.klase koji su nedavno završili osposobljavanja, kao i priznanja za završene specijalnosti VEZIST.
Uslijedila je predaja Vatrogasnih zahvalnica najzaslužnijim članovima za 10 godina (Jerbić Fran, Klopotan Stjepan, Jerbić Sara, Knežević Fabijan, Živković Marko), 20 godina (Šumanovac Dalibor, Jerbić Dominik, Vincetić Danijel, Senković Davorin, Šuvak Andrej i Knežević Zdenko), 30 godina (Viljevac Ivica, Grgić Dario i Zdravko Fodor), 40 godina (Crnčan Josip, Mirko Knežević, Fotak Ivan i Josip Premec), 50 godina (Jozo Dubrović) i 60 godina (Đuro Viljevac, Mato Vlašić i Mijo Đakovac).

Predane su prigodne Zlatne plakete donatorima i sponzorima koji su pripomogli održavanju ove velike svečanosti: Općina Viljevo, Hrvatski lovački savez-general Đuro Dečak, Stjepan Čerba iz Donjeg Miholjca (prevoditelj za francuski jezik), te Obitelji Ivana i Milice Viljevac.

Od strane Županijskog vatrogasnog zapovjednika g. Zdravka Cvenića u ime DVD Viljevo predsjednik Mirko Knežević primio je prigodnu plaketu u povodu 90.-te godišnjice rada i osnutka DVD Viljevo i zahvalio svima na dosada učinjenom za DVD Viljevo.
www.vatrogasni-portal.com/images/news/180526-viljevo-1.jpg

Riječ zahvale na dosadašnjem radu DVD-u Viljevo uputili su glavni donatori i sponzori, predsjednik Mirko Knežević se zahvalio još jednom svima, a g. Jerbić je pročitao imena svih donatora i sponzora kojima se također od srca zahvalio, nakon čeka je sjednica završila i započeo je svečani ručak.
Uz zvuke „Premierband-a“ iz Bjelovara zabavili smo se i razišli kasno u noć!

Autor teksta: Dominik Jerbić, v.r.
Acivi na 26.05.2018 06:05:29
Komentari
Nema komentara.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
NATJECANJA
ZA 2023.
PRIJAVE


REZULTATI


Zadnji komentari:
Mariner22 u 12:31:18
Bravo Senjani
Kid u 11:16:00
Ne mogu, a da se ne javim i ponovim šta sam već spominjao. Pa normalno da Slavi...
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
ZADNJI OGLASI:
DVDIvanec u 11:58:44
[b]Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec prodaje Magirus Deutz 192 D13 autoljest...
dbonin u 16:08:16
Prodajemo VISOKOTLAČNI MODUL. Sljedeči-
h karakteristika: -
-rezervar za vodu (pla...
sasok413 u 20:31:49
Nadogradnja za vatrogasno vozilo za dvoosovinca pne-
umatski reflektor na krov...
wtomek u 21:38:36
DVD Farkaševac prodaje vatrogasno vozilo: Marka: TAM 130 T 11 Godina proizvodn...
Acivi u 05:58:48
[size=20][b]Dubr-
avko Regovic[/b] prodaje: Vozilo za gašenje šumskih požara. Z...