Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
In.mem. Dragutin Sti...
KUP DVD ZAPREŠIĆ
1. KUP DVD GRANEŠINA
4.KUP DVD Repušnica
8. Mem. "M. Jakuš"
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
Dobro dosli
VARAZDIN: Održana redovna Skupština DVD-a Varaždinske Toplice
VARAZDIN: Održana redovna Skupština DVD-a Varaždinske Toplice
Održana redovna godišnja sjednica Skupštine
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice


Redovna godišnja sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice održana je u subotu 25. siječnja 2014. godine u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama pod predsjedanjem predsjednik DVD-a Darka Belavića.

Sjednici skupštine su uz 25 članova Skupštine (od ukupno 39 člana) nazočili i ugledni gosti: Nedjeljko Mihalić, zamjenik gradonačelnice grada Varaždinske Toplice, Biserka Vlahović, povjesničarka vatrogastva, Spomenka Vlahović, ravnateljica Zavičajnog muzeja, Linda Novačić, ravnateljica dječjeg vrtića „Tratinčica“, Anđelko Modrić, predsjednik VZG-a Varaždinske Toplice, Nenad Radojčić, direktror tvrtke Vatropromet d.o.o. i počasni član Društva, predstavnici vatrogasnih društava:
DVD Sveta Marija, DVD Podravske Sesvete, DVD Ludbreg, DVD Trnovec, DVD Hrženica, DVD Sveti Đurđ, DVD Martijanec, DVD Rivalno, DVD Ljubešćica, DVD Gornji Kučan, DVD Bednja, DVD Brstec, DVD Visoko, DVD Donji Kneginec te predstavnici društava s područja grada Varaždinske Toplice: DVD Tuhovec, DVD Leskovec, DVD Drenovec, DVD Vrtlinovec, DVD Donja Poljana, DVD Grešćevina, DVD Jalševec, DVD Svibovec, kao i predstavnici medija.

www.vatrogasni-portal.com/images/news/140129-toplice1.jpg


Nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda i izvještaja verifikacijske komisije, slijedilo je Izvješće o radu u 2013. godini kojega je prisutnima prezentirala zapovjednica Društva Marinela Belavić. U iscrpnom izvještaju prisutne je upoznala sa svim aktivnostima koje je DVD Varaždinske Toplice provodilo u 2013. godini. Tako je operativna postrojba Društva imala pune ruke posla. Izvršene su 26 intervenicje na području grada, u kojima je sudjelovalo ukupno 170 vatrogasaca s ukupno 423 radnih sati. Obavljeno je i 89 usluga od strane 241 vatrogasca i 662 utrošenih sati (prijevoz vode, čišćenje bunara, kanalizacije, usluge auto-ljestvom, održane 4 javne vježbe te 4 dežurstva i osiguranja). Također je napravljena i detaljna analiza financijskih troškova, koji iznose preko 219.584,00 kn. Ovim putem zapovjednica Belavić je još jednom čestitala i zahvalila svim vatrogascima koji su pružili veliku i nesebičnu pomoć braneći svoja, ali i susjedna područja te sudjelujući u akcijama koje i nisu čisto vatrogasne.
Posebno priznanje dodijeljeno je i najaktivnijem članu u 2013. godini Željku Levatiću.

Operativni vatrogasci su i prošle godine upućeni na liječničke preglede. Društvo raspolaže s ukupno 24-oricom vatrogasaca koji su spremni, po svim važećim propisima vezano uz zdravstvenu i stručnu spremnost, izlaziti na intervenciju u slučaju potrebe.
U protekloj godini za potrebe Društva nabavljeno je dosta vatrogasne opreme koja zadovoljava propisani minimum, ali najvažnije je spomenuti da je nabavljeno vatrogasno kombi vozilo za prijevoz osoba.

www.vatrogasni-portal.com/images/news/140129-toplice3.jpg


Društvo sudjeluje na mnogim događanjima u gradu Varaždinske Toplice u službi preventivnog osiguranja te na proslavama DVD-a Trnovec (90. godina), DVD-a Svibovec (80. godina), DVD-a Visoko (120. godina), DVD-a Novi Marof (90. godina) i DVD Jalžabet (90. godina).

Članice društva sudjelovale su u međunarodnom projektu razmjene mladih „Gora 2013“ - GORA: oGenj pOgasi – bRata spAsi!, u Gorenju nad Zrečami (Slovenija). Projekt je priređen u skladu s programom EU Mladi na djelu, a sadržaj programa u osnovi predstavlja razmjenu dobre prakse među mladim pripadnicima vatrogasnih organizacija, sport, kretanje u prirodi i zdrav život, izazov zapošljavanja za mlade iz ranjivih skupina, oblikovanje programa za najmlađe članove, međukulturna i europska dimenzija projekta, upoznavanje EU programa za mlade.

Također, tijekom 2013. godine organizirana su brojna osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca: osposobljavanja za „vatrogasce“ i „vatrogasnu mladež“, usavršavanje za stjecanje statusa „voditelj vatrogasne mladeži“, zatim za rukovanjem i uporabu dišnih aparata, a položen je i ispit za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima. Društvo je sudjelovalo na brojnim natjecanjima i memorijalima, od čega je najvažnije spomenuti osvojeno 3. mjesto na 18. Natjecanju sa zaprežnim špricama u Svetoj Mariji.

Postrojba Društva je sudjelovala u javnoj vježbi na objektu OŠ Svibovec, zatim javnoj vježbi u Trnovcu, pokaznoj vježbi u dječjem vrtiću „Tratinčica“ u Varaždinskim Toplicama i OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama, dok je organiziran i posjet drugih razreda OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u prostorije vatrogasnog doma. Ono na što se stavlja poseban naglasak je rad s djecom i mladima te se u tome smislu prošle godine radilo i na druženjima te igrama djece i mladeži te njihovih roditelja.

Organiziranje su i brojne radionice: kestenijada, rezbarenje bundeva, izrada božićnih čestitki i ostala druženja. U 12. mjesecu je prvi puta održana i Mala Skupština za djecu i mladež gdje je mladež pokazala da će kroz par godina biti spremna preuzeti dužnosti u DVD-u.
www.vatrogasni-portal.com/images/news/140129-toplice2.jpg

Nakon izvještaja zapovjednice Belavić, svoje izvješće o radu prezentirali su i predstavnici djece i mladeži koje su sami pripremili te upoznali sve članove sa njihovim radom u prošloj godini i planovima za 2014. godinu.

Prošle godine se radilo dosta i na medijskoj promociji Društva: prilozi su objavljeni na VTV-u, zatim u Regionalnom listu, Varaždinskim vijestima, Međimurskim vijestima, Vatrogasnom vjesniku, internet portalima, a napravljena je i web stranica DVD-a.

Kada se zbroje sve aktivnosti koje su tijekom godine odrađene, dolazi se do podatka da je protekle godine u dobrovoljnom radu u DVD-u Varaždinske Toplice potrošeno više od 3367 radnih sati, što odgovara broju 1,5 zaposlenika u radnoj organizaciji.

Nakon Izvješća o radu, slijedilo je detaljno Financijsko izvješće u kojemu su prikazani financijski prihodi i rashodi u 2013. godini te Izvješće Nadzornog odbora. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena.

Plan rada za 2014. godinu vrlo je opširan, pred Upravni odbor u novom mandatu postavljeni su visoki kriteriji koje treba barem održati, ako ne i podići, kako bi Društvo ostalo na zavidnoj razini.

Na kraju sjednice Skupštine slijedila je pozdravna riječ gostiju te svečano uručenje priznanja:

za uspješan 40-godišnji rad
Željku Levatiću, Dragi Hlebecu, Darku Belaviću i Božidar Šebreku,

za 20-godišnji rad Josipu Samoboru i
za 10-godišnji rad Barbari Hlebec te Nikolini-Damiri Žnidarić.

Podijeljene su i zahvalnice za poseban doprinos i promociji vatrogastva, dok su svečano uručene članske knjižice novim članovima Društva, među kojima treba istaknuti gradonačelnicu grada Varaždinske Toplice Goranku Štefanić.


Zapovjednica DVD-a Varaždinske Toplice
Marinela Belavić
Acivi na 29.01.2014 18:52:06
Komentari
Nema komentara.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
OBAVEZNO !
NATJECANJA
ZA 2024.
PRIJAVE


9. Vatrogasni KUP
"Sveta Ana"
DVD Breška Greda


17. KUP DVD-a
DVD JOHOVEC


8. KUP "M. Gašparuša - Miće"

2. KUP Ščepanje
DVD ŠČEPANJE


19. KUP "Sveta Ana"
DVD Odranski Obrež


22. Mem. "KRUNE MODRIĆA"
4. kolo KUP-a VZVŽ za Mladež
DVD LESKOVEC


12. KUP DVD-a
DVD PETROVINA


14. Memorijal
"Marko Piljek"
DVD PAVLOVEC


REZULTATI

25. Memorijal
Gjuro S. Deželić

REZULTATI
VZG Ivanić-Grada


Zadnji komentari:
Mariner22 u 12:31:18
Bravo Senjani
Kid u 11:16:00
Ne mogu, a da se ne javim i ponovim šta sam već spominjao. Pa normalno da Slavi...
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
ZADNJI OGLASI:
DVDIvanec u 11:58:44
[b]Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec prodaje Magirus Deutz 192 D13 autoljest...
dbonin u 16:08:16
Prodajemo VISOKOTLAČNI MODUL. Sljedeči-
h karakteristika: -
-rezervar za vodu (pla...
sasok413 u 20:31:49
Nadogradnja za vatrogasno vozilo za dvoosovinca pne-
umatski reflektor na krov...
wtomek u 21:38:36
DVD Farkaševac prodaje vatrogasno vozilo: Marka: TAM 130 T 11 Godina proizvodn...
Acivi u 10:56:49
[b]DVD Donji Kraljevec[/b] ima za prodaju [b]mehaničke ljestve, ispravno i o...