Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
In.mem. Dragutin Sti...
KUP DVD ZAPREŠIĆ
1. KUP DVD GRANEŠINA
4.KUP DVD Repušnica
8. Mem. "M. Jakuš"
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Požar na gospodarskim objektima u Kujniku
Požar na gospodarskim objektima u KujnikuPožar na gospodarskim objektima u Kujniku

12.05.2012. jutros rano oko 2:30 sati izbio požar na gospodarskim objektima gospodina, VINKA DEVČIĆA vlasnika obrtničke radione za izradu svijeca iz Kujnika.Odmah po dojavi koja je uslijedila u 2:35 od strane vlasnika na intervenciju izlaze postrojba DVD-a Lužani sa dva vozila i sedam vatrogasaca.

U rekordno kratkom roku pristižu i vatrogasci DVD-a Oriovac sa zapovjednim i još dva vozila. Tako brza intervencija urodila je lokalizacijom požara u 3:20, pri tom spasivši sve što dalo.
Pričinjena šteta je znatna, a sve okolnosti kao i sam uzrok požara bit će ppoznat nakon očevida koji je u tijeku.

IZ DVD-a Lužani nočnu intervenciju odradili su: Željko Pavoković, Dalibor Dubočanac, Ivana Mličević-Tintila, Andrej Miličević, Matija Ervačinović, Sančanin...)


YouTube VideoOriginalan i neispravljeni tekst autora:

"Danas 12.5.2012.u 2 : 35 na dojavu o požaru na, gospodarskim objektima, gospodina,VINKA DEVČIĆA iz Kujnika , Prodoran zvuk sirene na vatrogasnom domu DVD LUŽANI oglasnio je uzbzunu za pripadnike VP DVD Lužani.

Na intervenciju VP izlazi sa Navalim vatrogasnim i zapovjednim vozilom TE 7 Vatrogasaca ( Željko Pavoković,Dalibor Dubočanac,Ivan Mličević -Tintila, Andarej Mličević,Matija Ervaćinović,Sančanin Damir... )

Osim vatrogasaca DVD-a Oriovac , koji su na intervenciju izišli u rekordno kratkom vremenu sa Zapovjednim i 2 vatrogasna vozila i DVD Lužani intervenciji, su pristupili i vatrogasci DVD -a Malino . Požar je lokaliziran u 3 : 20 .U požaru je pričinjena znatna materijalna šteta..Sve okolnosti i uzrok požara utvrditi će očevid koji je u tjeku ."

stjepan na 12.05.2012 06:52:03
Komentari
#1 Shinobi

na 14. Svibanj 2012 08:22
Vrijeme dojave navedeno u tekstu je vjerojatno vrijeme dojave vatrogasnoj postrojbi DVD Lužani, a do tada je središnja postrojba DVD Oriovac, već poduzela mjere i radnje gašenja pomenutog požara.
Ostala navedena društva su pozvana naknadno poradi dostave vode te provođenja daljnjih mjera i radnji. Evidentno je da većina autora raznih tekstova ne provjeravaju sve činjenice, već samo objavljuju tekstove, valjda da bi se čulo za njih, a istina im je ne bitna. Navedeno mi je poznato jer sam osobno učestvovao u gašenju požara, kao pripadnik DVD Oriovac.
#2 stjepan

na 15. Svibanj 2012 06:52
Vatrogasni portal Hrvatske je i osnovan, poradi bržeg protka informacija između vatrogasaca, sa ciljem da im se omogući da bez cenzura i drugih oblika medijskih manipulacija,slobodno, brzo i ja bih rekao profesionalno: uređuju,obrađuju i objavljuju,sve zanimljivosti iz svojih sredina.Svim administratorima, našeg Vatrogasnog portala, pa tako i meni , upravo je osnovna zadaća, poniranje u dubinu istine jer je to ona dragocjenost koju štujemo kao najveći civilizacijski doseg . Pa Vas lijepo molim da otvorenost ovoga slobodno i bez cenuzra i vi koristite.
#3 dvd oriovac

na 15. Svibanj 2012 17:31
Poštovani gosp.Stjepan

U vašem tekstu se opisuje intervencija DVD-a Lužani i to se ne može osporiti. Međutim, u razgovoru sa predsjednikom DVD Lužani, zapovjednikom DVD Oriovac i tajnikom VZO Oriovac odlučeno je da vas obavijestimo da u ovom tekstu imate propusta, kako u vremenskom/kronološkom tijeku zbivanja tako i u opisu samoga događaja, te da prihvatite ovaj demant kao dobronamjernu gestu kojom se ispravlja dio nedorečenosti u samom opisu događaja.
Dojava preko DUZS stigla je u 2:00h na OKCV DVD-a Oriovac te su isti izašli na intervenciju. Po zapovijedi zapovjednika VZOOriovac, DVD Lužani trebaju pomoći u dobavi vode sa svojim KOMBINIRANIM VOZILOM ZASTAVA te ih se poziva oko 2:30h. Nakon uspostavljanja ''B''pruge od hidranta do vatrogasne cisterne središnje postrojbe Oriovac, DVD Lužani se vračaju u svoj dom. Ovim putem se zahvaljujem i pohvaljujem vatrogasce iz Lužana što su pomogli u ovaj teškoj intervenciji. Kako su unutar objekta gorili parafin i loživo ulje vatrogasci iz Oriovca su nakon 10 000l vode i 500l pjenila uspjeli lokalizirati požar tek oko 4h kad se dio vatrogasaca iz Oriovca povlači te ostaju samo vatrogasci s izolacijskim aparatima koji se do 6h ostaju boriti se sa preostalim gorućim parafinom. Intenzitet gorenja parafina unutar objekta je bio toliki da mu se nije moglo pristupiti bez izolacijskih aparata te se prilikom intervencije potrošilo 10 boca zraka.
Nadam se da prihvaćate ovaj komentar kojim se zadovoljava objektivnost a ne subjektivnost.

Zahvaljujem
#4 stjepan

na 16. Svibanj 2012 09:00
Uvijek sam se zalagao da se odličan rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac istakne kao svijetao primjeri i kao nešto što bi možebitno moglo poslužiti i kao ogledni primjer za druga društva. Iza ove istine stojm punim imenom i prezimenom u mnoštvu članaka koje sam ovdje, na Portalu vatrogasaca Hrvatske i ranije u drugim glasilima napisao, tako je je bilo tako će biti i u budučnosti, pa dakle svi vatrogasci, učesnici akcije gašenja požara Kujniku , poglavito vatrogasci Doborovoljnog vatrogasnog društva Oriovac,zaslužuju , pohvale za učinjeno. Bio sam tamo kao pripadnik Doborovoljnog vatrogasnog društva Lužani , ali ne, za razliku od drugih koji su tamo bili i kao pripadnik Vatrogasne postrojbe , DVD Lužani ( jer mi to ne dozvoljavaju propisi i moje zdravstveno stanje) pa sam na vrlo ljubazan zahtjev policije , stao u stranu i promatrao tjek intervancije. Ljudi, koji su njememo promatrali kako, vatra guta mukom stečene milijune. su se glasno pitali Gdje je postrojba iz Broda, zar na ovake požare ne zovu i njih , ipak su oni opremljeniji i ipak su oni profesionalci , trebalo je i njih zvati na ovako zahtjevan požar ! To je stvar procjene voditelja intervencije kaže drugi . Ništa nisam govorio dok sam slušao kao susjeda kroz plač govori ,Odoše Vinkovi mukom stečeni milijuni .... i tako dalje
Osobno kao vatrogasac , vidio sam mnogo toga i kada bih ovdje ulazio u dublju analizu mjera radnji i postupaka poduzetih mogao bih mnogo toga da kažem ali ću ovdje izreći samo riječi pohvale za učinjeno.
Strateške odluke voditelja intervencije, neću komentirati , jer će one zasigurno , ako zbog ničega , ono zbog zaštite digneteta struke, biti predmetom pomnih analiza vrhunskih stručnjaka iz oblasti zaštite od požara i drugih stručnjaka koji za to u postupku koji slijedi imaju interes . Privatam vaš demant kao dobronajeren čin i tako ću se odnositi prema njemu Pokušao sam doduše u dva navrata stupiti u kontakt sa voditeljom intervecije ali mi to nije uspjelo, te je iz toga razloga izvještaj koji je objavljen pisan u obliku kratke vijesti, Vi ste u komentaru iznjeli podatke koji nedostaju i do kraja osvjetlili moje subjektivne propuste i zbog objektivnosti vam se zahvaljujem.
#5 dvd oriovac

na 16. Svibanj 2012 17:10
Hvala na odgovoru.
Vaša zapažanja su na mjestu i slažem se s njima. Nažalost bilo je propusta koje smo raspravili. Nisam napisao ali prokomentirati ću da imate pravo pisati i to ne osporavam. Morao sam demantirati samo redoslijed izlaska i vrijeme dojave intervencije prema DUSZ. Sve ostalo što ste napisali tiče se DVD-a Lužani i lijepo je i pohvalno što možete pomoći. Na veliku žalost ovi članci, koji pohvaljuju i opisuju rad dobrovoljaca, jedina su ''plača'' za trud tim ljudima. Zato su oni, može se reći, osjetljivi ako ih se izostavi ili umanji važnost.
Nažalost milijuni su izgubljeni no moram napomenuti, da pri dolaska na intervenciju, požar je bio već bio većih razmjera te smo prvo pristupili spašavanjem kuće koja je, s obzirom na gorivu tvar i intenzitet, manje oštećena. Požar se samo držao pod kontrolom nakon sprječavanja širenja. Procjena voditelja intervencije je bila da JVP ne mora izlaziti jer glavnina posla je odrađena u prvih pola sata sa pjenilom, a što se tiče opremljenosti, DVD Oriovac ima svu zakonom propisanu opremu kojom možemo pristupiti gašenju industrijskih objekata. Sad poslije svega možemo svi biti generali poslije bitke, te osobno imao sam nekih primjedbi koje sam i iznio na sastanku postrojbe Oriovac. Moramo biti svjesni da je u takvim situacijama svaka odluka važna a pogotovo ona voditelja intervencije.
Molim da komentirate ako imate što nadodati jer ipak ovaj portal tome i služi.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Odlično! Odlično! 100% [1 Ocjeni]
Vrlo dobro Vrlo dobro 0% [Nije ocjenjeno]
Dobro Dobro 0% [Nije ocjenjeno]
Prosječno Prosječno 0% [Nije ocjenjeno]
Loše Loše 0% [Nije ocjenjeno]
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
NATJECANJA
ZA 2023.
PRIJAVE


REZULTATI


Zadnji komentari:
Mariner22 u 12:31:18
Bravo Senjani
Kid u 11:16:00
Ne mogu, a da se ne javim i ponovim šta sam već spominjao. Pa normalno da Slavi...
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
ZADNJI OGLASI:
DVDIvanec u 11:58:44
[b]Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec prodaje Magirus Deutz 192 D13 autoljest...
dbonin u 16:08:16
Prodajemo VISOKOTLAČNI MODUL. Sljedeči-
h karakteristika: -
-rezervar za vodu (pla...
sasok413 u 20:31:49
Nadogradnja za vatrogasno vozilo za dvoosovinca pne-
umatski reflektor na krov...
wtomek u 21:38:36
DVD Farkaševac prodaje vatrogasno vozilo: Marka: TAM 130 T 11 Godina proizvodn...
Acivi u 05:58:48
[size=20][b]Dubr-
avko Regovic[/b] prodaje: Vozilo za gašenje šumskih požara. Z...