O P R E M A
AKCIJA
DIŠNI APARAT
ADA-N 300-ČPrijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
In.mem. Dragutin Sti...
KUP DVD ZAPREŠIĆ
1. KUP DVD GRANEŠINA
4.KUP DVD Repušnica
8. Mem. "M. Jakuš"
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli
KAŠTELA: Oko 2,6 milijuna kuna za sustav zaštite i spašavanja

IZ GRADSKOG PRORAČUNA ZA 2008.
Gradsko vijeće Grada Kaštela na svojoj je 21. sjednici održanoj 21. travnja 2008. godine donijelo Smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području grada Kaštela u 2008. godini.

Temeljem Zakona o zaštiti i spašavanju, prijedlog navedenih Smjernica donio je Stožer zaštite i spašavanja Grada Kaštela, a Smjernice se odnose na sljedeće subjekte: civilna zaštita, vatrogastvo, zapovjedništvo, udruge građana od značaja za zaštitu i spašavanje, službe i pravne osobe koje se zaštitom bave u okviru redovne djelatnosti.

Planirana sredstva

U proračunu Grada Kaštela planirana su sredstva za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Grada u 2008. godini, pa će se tako za potrebe zapovjedništva zaštite i spašavanja i za potrebe zapovjedništva i postrojbi civilne zaštite izdvojiti 19.000,00 kuna; za potrebe vatrogastva (Vatrogasna zajednica Grada Kaštela) izdvojit će se 2 000 000,00 kuna; za službe i pravne osobe kojima je zaštita i spašavanje redovita djelatnost (Crveni križ Kaštela) izdvojit će se 500.000,00 kuna, te će se za udruge građana (Zajednica tehničke kulture, Planinarska društva Malačka i Kozjak, Gorska služba spašavanja) izdvojiti 100.000,00 kuna, prema čemu će se u Gradu Kaštela u 2008. godini za sustav zaštite i spašavanja sveukupno izdvojiti 2.620.000,00 kuna.

Smjernice za slučaj nesreća i katastrofa

Smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području grada Kaštela u 2008. godini donose se sukladno razmjeru opasnosti prijetnji i posljedica nesreća, većih nesreća i katastrofa utvrđenih procjenom ugroženosti ljudi, okoliša, materijalnih i kulturnih dobara s ciljem zaštite i spašavanja ljudi, materijalnih dobara i okoliša, kao i ravnomjernog razvoja svih nositelja sustava zaštite i spašavanja, odnosno civilne zaštite, vatrogasaca, zapovjedništava, udruga građana od značaja za zaštitu i spašavanje, te službe i pravne osobe koje se zaštitom bave u okviru redovne djelatnosti.

Smjernice se odnose na definiranje sudionika zaštite i spašavanja na području Grada i uvezivanje sustava zaštite i spašavanja; opremanje, osposobljavanje i usavršavanje operativnih snaga zaštite i spašavanja; izvršavanje zadaća u skladu sa Programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2008. godini; izrada i usvajanje procjene ugroženosti i planova zaštite i spašavanja; financiranje sustava zaštite i spašavanja; sustav uzbunjivanja građana; edukacija stanovništva na području zaštite i spašavanja i zaštita okoliša.

Kaštelanski vatrogasci

U vatrogasnoj zajednici Grada Kaštela operativno djeluju tri dobrovoljne vatrogasne postrojbe, odnosno DVD “Mladost” iz Kaštel Sućurca, DVD “Kaštel Gomilica” iz Kaštel Gomilice i DVD “Kaštela” iz Kaštel Staroga sa ukupnim brojem od 260 članova, dok je od toga 145 članova operativno. Sve tri vatrogasne postrojbe udružene su u vatrogasnu zajednicu Grada Kaštela.

Kaštelanske DVD-ove se može kontaktirati na; DVD Mladost, 224 333, DVD Gomilica 222 333 te DVD Kaštela na broj 230 333.

U slučaju nesreće nazovi 112!

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), dobrovoljna je i neprofitna humanitarna služba javnog karaktera. Specijalizirana je za spašavanje u planinama, stijenama, speleološkim objektima, i drugim nepristupačnim mjestima kada pri spašavanju treba primijeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti opremu za spašavanje u planinama. Gorska služba spašavanja u Hrvatskoj brine o sigurnosti građana i gostiju još od 1950. godine i to 24 sata dnevno, 365 dana u godini, a u slučaju nesreće treba nazvati 112.
Preneseno sa: PORTAL GRADA KAŠTELA
iskreni na 24.04.2008 23:08:56
Komentari
Nema komentara.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
NATJECANJA
ZA 2023.
PRIJAVE

VII KUP "Mirka Gašparuša Miče"
I KUP Djece i Mladeži
DVD ŠĆEPANJE


4. KUP Hrebinec
DVD HREBINEC


19. KUP SISKA
za odrasle

1. KUP SISKA
za djecu i mladež

DVD SISAK


5. KUP Repušnice
DVD REPUŠNICA


24. Memorijal
"Gjuro Stjepan Deželić"

VZG IVANIĆ GRAD


10. KUP
Grada Senja
DVD SENJ


REZULTATI
Zadnji komentari:
Mariner22 u 12:31:18
Bravo Senjani
Kid u 11:16:00
Ne mogu, a da se ne javim i ponovim šta sam već spominjao. Pa normalno da Slavi...
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
ZADNJI OGLASI:
wtomek u 21:38:36
DVD Farkaševac prodaje vatrogasno vozilo: Marka: TAM 130 T 11 Godina proizvodn...
dbonin u 12:51:10
Prodajemo VISOKOTLAČNI MODUL. Sljedeči-
h karakteristika: -
-rezervar za vodu (pla...
Acivi u 05:58:48
[size=20][b]Dubr-
avko Regovic[/b] prodaje: Vozilo za gašenje šumskih požara. Z...
Acivi u 10:56:49
[b]DVD Donji Kraljevec[/b] ima za prodaju [b]mehaničke ljestve, ispravno i o...
DVDLUCELNICA u 12:07:36
Pozdrav, DVD LUČELNICA u potražnji je za kombi vatrogasni vozilom, molim po...