Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
KUP DVD ZAPREŠIĆ
1. KUP DVD GRANEŠINA
4.KUP DVD Repušnica
8. Mem. "M. Jakuš"
4. Kup Rugvica
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli
FAŽANA: 12. kamp vatrogasne mladeži
12. Kamp vatrogasne mladeži

Hrvatske vatrogasne zajednice

25. lipnja do 03. rujna 2007. godine.

Prijave za Kamp:

Dvanaesti po redu Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice (u daljnjem tekstu Kamp) održava se u 10 smjena od 25. lipnja do 03. rujna 2007. godine u Fažani.

Organizator Kampa je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasne zajednice županija/Grada Zagreba koje će zajednički koristiti smještajne kapacitete dužne su se dogovoriti o terminu korištenja Kampa. Raspored po bungalovima vatrogasne zajednice županija/Grada Zagreba dužne su dostaviti 45 dana prije početka Kampa, a konačnu prijavu s imenima sudionika vatrogasne zajednice županija/Grada Zagreba dostavljaju u Kamp vatrogasne mladeži najkasnije 14 dana prije dolaska u Kamp.

Smještaj:

Smještajne kapacitete moguće je povećati pomoću šatora/kontejnera do maksimalno 22 osobe po bungalovu, tj. na 12 osoba u bungalovima moguće je organizirati smještaj za dodatnih 10 osoba u šatoru/kontejneru uz uvjet da osobe iz šatora/bungalova koriste sanitarne čvorove iz bungalova, te dva zajednička sanitarna čvora, koji su dodatno na raspolaganju. Uvjet je da su osobe i mladež koji koriste bungalov i šator/kontejner uz bungalov (ukupno 22 osobe) iz iste županije/Grada Zagreba. Ako se ne koristi dodatni smještajni kapacitet, moguće je povećati broj korisnika u bungalovu s 12 na 18 osoba.

Vatrogasne zajednice županija/Grada Zagreba trebaju sve sudionike u Kampu osigurati od posljedica nesretnog slučaja. Na svakih desetero mladeži upućuje se najmanje jedan voditelj.

Sudionici Kampa dužni su se pridržavati kućnog reda Kampa (kućni red biti će poslan naknadno zbog pojedinih dopuna), ponašati se u skladu s uobičajenim normama ponašanja i poštivanjem vatrogasne subordinacije.

Prehrana:

Svi korisnici usluga prehrane u Kampu, direktno uplaćuju sredstva za troškove prehrane u iznosu od 61,00 kn po osobi po danu Konobi “Betiga” na temelju predračuna koji će zatražiti najkasnije do sedam dana prije uplate troškova. Sedam dana prije dolaska u Kamp sudionici su dužni kopiju virmana o uplati faksirati na adresu Konobe “Betiga”, Betiga 114, 52215 Vodnjan, tel. 052/528095, mob. 098/420800, fax. 052/528428.

Žiro račun ponuditelja je 2407000-1111733440, a matični broj je 190863368017.

Upozoravamo, da neće biti moguće osigurati prehranu posjetitelja Kampa na dan dolaska, ukoliko uplata financijskih sredstava nije izvršena u propisanom roku.

Izleti:

Za sudionike Kampa organizirat će se izlet sukladno financijskim mogućnostima sudionika.

Smjene:

Ovogodišnji Kamp vatrogasne mladeži održat će se u 10 smjena od 25. lipnja do 03. rujna 2007. godine (početak smjena ponedjeljkom):

Zapovjednici Kampa:

1. smjena od 25. lipnja -02. srpnja Ivan Golubić
2. smjena od 02. srpnja -09. srpnjaTomislav Kunješić
3. smjena od 09. srpnja -16. srpnja Željko Odak
4. smjena od 16. srpnja - 23. srpnja Dragutin Žnidarec
5. smjena od 23. srpnja - 30. srpnja Josip Kozina
6. smjena od 30. srpnja - 06. kolovoza Nikola Sočev
7. smjena od 06. kolovoza - 13. kolovoza Zvonimir Rabuzin
8. smjena od 13. kolovoza -20. kolovoza Mladen Figurić
9. smjena od 20. kolovoza - 27. kolovoza Andreas Lisjak
10. smjena od 27. kolovoza -03. rujna Stjepan Combaj

Dob sudionika

Uzrast vatrogasne mladeži u svim smjenama je od 12 do 18 godina, iznimno 10 i 11 godina. Starijima (naravno, izuzev voditeljima) nije dozvoljen boravak u Kampu!


Ostale informacije

svi sudionici Kampa trebaju sa sobom ponijeti higijenski pribor i posteljinu, te odgovarajuće športske rekvizite.

Sudionici Kampa dužni su pridržavati se kućnog reda i naputaka zapovjednika Kampa, te sudjelovati u programu Kampa.

Sudionici Kampa trebaju unaprijed platiti 427 kn/sudioniku tvrtki koja organizira prehranu u Kampu.

Voditelji i mladež uz ostalo sa sobom trebaju ponijeti radne odore za potrebe obuke iz programa rada Kampa.

Hrvatska vatrogasna zajednica osigurava troškove smještaja, prijevoza i dnevnica za zapovjednika.

Sudionici Kampa snose troškove Kampa koji se odnose na prehranu sudionika, kao i za ostale aktivnosti koje se provode u Kampu.

Vatrogasne zajednice županija i Vatrogasna zajednica Grada Zagreba brinu o čistoći i redu u bungalovima i šatorima, prijavi sudionika Kampa, te dolasku i odlasku sudionika Kampa.

Sve aktivnosti moraju se provodit uz osiguranje maksimalne sigurnosti sudionika Kampa.

Svi sudionici Kampa, kao i gosti u Kampu, strogo se pridržavaju odredbi kućnog reda i ostalih objavljenih uputa zapovjednika i voditelja Kampa.

Organizacija Kampa

Zapovjednik Kampa

Zapovjednik Kampa odgovoran je načelniku Hrvatske vatrogasne zajednice za provođenje svih aktivnosti u Kampu.
Zapovjednike Kampa potvrđuje načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice na prijedlog Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice.

Svi sudionici Kampa i domar Kampa odgovorni su zapovjedniku Kampa.

Zapovjednik Kampa vodi knjigu dnevnih aktivnosti i zapažanja, brine o ukupnoj disciplini u Kampu, vodi sjednice voditelja u Kampu i podnosi završno izvješće o radu Kampa (broj i imena sudionika, ocjena uspješnosti). U slučaju grubih izgreda, grubog kršenja dnevnog reda i ostalih prekršaja zapovjednik Kampa je ovlašten poduzimati disciplinske mjere, uz ovlast donošenja mjere isključenja iz Kampa.

Zamjenik zapovjednika - domar Kampa

Domar Kampa u suradnji sa zapovjednikom Kampa organizira provođenje predviđenih aktivnosti u Kampu (obuka, nastava, izleti, natjecanja, večernja druženja).

Domar Kampa dnevno nadgleda i organizira održavanje reda i čistoće u Kampu, vodi brigu o poslovima vezanim uz prehranu (redoslijed za jelo, dežurstvo u Kampu, podjela hrane itd.), odgovoran je za primopredaju materijalnih sredstava u Kampu, te vodi brigu o ispravnosti bungalova, restorana i uređenosti okoliša Kampa. Dodatno, domar osigurava logistiku i organizira izlete vatrogasne mladeži, sudjeluje i provodi obuku i aktivnosti u Kampu, te vrši ostale operativne i administrativne dužnosti po zapovijedi zapovjednika smjene Kampa. Radno vrijeme domara kampa je dvokratno (7:00 – 13:00 i 17:00 – 19:00), a na raspolaganju je na telefon 091 112- 0006 u slučaju hitnih intervencija izvan radnog vremena.

Slobodne dane ima pravo koristiti 30. 06 – 01. 07. 2007, 14. 07. – 15 .07. 2007, 27. - 28. 07. 2007., 15. 08.-16. 08. 2007, 25. 08 - 26. 08. 2007. Ostalih 10 slobodnih dana koristi nakon završetka rada Kampa u dogovoru s nadležnim rukovoditeljem.

Voditeljstvo Kampa

Voditeljstvo Kampa čine nazočni voditelji odjeljenja-sudionici Kampa.
Voditeljstvo Kampa provodi svakodnevno program rada Kampa.
Voditeljstvo Kampa sastaje se svaki dan ujutro prije doručka i po dogovoru.Aktivnosti

Individualni programi i aktivnosti sastoje se pretežno iz sljedećih programskih točaka:

- Usavršavanje i vatrogasna natjecanja
- (Vatrogasne) igre
- Osnove iz prve pomoći
- Izleti-snalaženje u prirodi
- Posjet znamenitostima i gradovima okolice
- Disko, ples
- Športska natjecanja: plivanje, nogomet, odbojka, košarka itd.
- Radionice
- Časopis Kampa
- učenje plivanja itd.Higijena i čistoća

Svaka vatrogasna zajednica županije i Grada Zagreba vodi brigu o čistoći i urednosti u svom prostoru-bungalovu/šatoru/kontejneru, uz nadzor domara Kampa.

Zapovjednik Kampa u skladu s kućnim redom određuje način i uvjete održavanja čistoće i reda u Kampu.

Kada smjena napušta Kamp, dužna je potvrditi svoj odlazak i izvršiti primopredaju kod domara Kampa.

Sudionici Kampa

Vatrogasne zajednice županija i Vatrogasna zajednica Grada Zagreba koje zajednički koriste bungalov imaju pravo u Kamp uputiti po 2 odjeljenja vatrogasne mladeži s voditeljima (ukupno 22 predstavnika po smjeni), s tim da uz svako žensko odjeljenje obvezno ide voditeljica. Uzrast vatrogasne mladeži je u svim smjenama od 12 do 18 godina.

Općenito

Svaka županija/Grad Zagreb za svoje odjeljenje treba osigurati baterijsku svjetiljku, komplet prve pomoći (sadrži andol, panadon, aspirin, kreme za opekotine od sunca, geokorton mast ili sprej za rane, alkohol i sl.), te za pripadnike vatrogasne mladeži osigurati posteljinu ili vreću za spavanje. Mladež treba sa sobom ponijeti osnovni higijenski pribor, ručnike, zdravstvenu iskaznicu (vidljivo označene alergijske reakcije na izvjesne lijekove), zaštitu od sunca i sl. Posebno treba kod dolaska u Kamp prijaviti neplivače.

Korištenje Kampa za sve članove vatrogasne organizacije

Korištenje vatrogasnog Kampa izvan objavljenih smjena prepušta se vatrogasnim zajednicama županija/Grada Zagreba, pri čemu je potrebna obavijest najkasnije 14 dana prije dolaska, a uplata za prehranu 7 dana prije dolaska.

Program aktivnosti po danima pogledajte na stranici :HVZ

Zagreb, 14.05.2007.g.

Načelnik
Hrvatske vatrogasne zajednice
mr. sec. Željko Popović
firefighter na 14.05.2007 20:36:30
Komentari
#1 stjepan

na 14. Svibanj 2007 20:50
vrlo korisna informacija svaka čast pravi si
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
NATJECANJA
2022.
PRIJAVE

20. Memorijal "Kruno Modrić"
DVD Leskovec


KUP-ovi 22.g.
DVD RIBNICA


10. KUP
DVD PETROVINA


16. KUP
DVD Bijela Gorica


REZULTATI

23. Memorijal
Stjepan Gjuro Deželić
REZULTATI


9. natjeCanje
Operat. vatrog.
POD. SESVETE

REZULTATI

Zadnji komentari:
Mariner22 u 12:31:18
Bravo Senjani
Kid u 11:16:00
Ne mogu, a da se ne javim i ponovim šta sam već spominjao. Pa normalno da Slavi...
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
ZADNJI OGLASI:
dbonin u 13:49:39
Prodajemo VISOKOTLAČNI MODUL. Sljedeči-
h karakteristika: -
-rezervar za vodu (pla...
DVDLUCELNICA u 12:07:36
Pozdrav, DVD LUČELNICA u potražnji je za kombi vatrogasni vozilom, molim po...
Dani-jel u 21:44:29
Pozdrav svima. Iz kamiona prodajem cisternu, pumpu, vodeni top, svetla sa te...
DVDIvanec u 19:25:39
DVD Ivanec prodaje šumsko vatrogasno vozilo: Tam 150 T11 16.800 km Godina p...
Acivi u 17:42:50
[b]Visokotlačni Modul[/b] za Vatrogasne potrebe Motor Briggs & Stratton 9ks...