In memoriam

TONĆI KOMPARA
1950.-2021.

Vatrogasni časnik
DVD "MLADOST"
K. Sućurac

Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
In mem. TONĆI KOMPARA
In mem. Paviša Brati...
In mem. BORIS ŠIMOVIĆ
In mem. LUKA PERICA
In mem. MIRKO ROKOV
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli
NAŠICE: Redovna izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice
ZAJEDNICENašice - Redovna izvještajna godišnja skupština vatrogasne zajednice Grada

Jučer je u prostorijama DVD-a Našice sa početkom u 18 sati održana redovna izvještajna godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Našica.

Nakon himni i minuta šutnje za sve stradale vatrogasce podneseno je izvješće o radu vatrogasne zajednice za 2010. godinu. Vatrogasna zajednica Našica ustrojena je na području pet općina i to u Feričancima, Donjoj Motičini, Podgoraču, Koški i Gradu Našicama. U tim općinama su ustrojeni vatrogasni centri sa stožernim postrojbama koje imaju svoje odgovornosti u zaštiti od požara na tim područjima. U DVD-u Našice zaposleno je 7 djelatnika - profesionalnih vatrogasaca koji uz danonoćno dežurstvo pokrivaju područje spomenutih općina.

Vatrogasna zajednica Našice po zadnjem popisu stanovništva iz 2001. godine broji 31642 stanovnika sa ukupno 44 naselja te pokrivaju 47 388 hektara poljoprivrednog zemljišta. Vatrogasna zajednica Našica broji čak 1322 člana i stanje članstva je na razini prošlogodišnjeg. Prošle 2010. godine VZ Našice je izvršila obrazovanje 101 vatrogasca i to 40 vatrogasaca polaznika, vatrogasaca prve klase 24 polaznika, dočasnika 22 polaznika i dočasnika prve klase 15 polaznika. Sa ovako velikim brojem stručnog osposobljavanja dobiva se bolja organizacija za borbu protiv požara i tehničkih intervencija.

.

U 2010. godini VZ Našice izašla je na 40 požara i 139 tehničke intervencije a od toga 24 požara i 54 tehničke intervencije odnosi se na stožerno društvo DVD-a Našice, dok su ostala društva ukupno imala 85 tehničkih intervencija i 16 požara.
Kao zanimljivost možemo nabrojati vrste požara u kojima su sudjelovali vatrogasci VZ Našice. Tako su prošle godine bili na 7 požara na stambenim objektima, 6 požara na dimnjacima, gasili su 2 poslovna prostora, 8 požara u na otvorenom, 6 na gospodarskim objektima, 3 vozila u saobraćaju, 2 na slami i 6 koji spadaju pod ostale požare.

Pod tehničke intervencije spadaju 7 intervencija na prometnim sredstvima, 3 intervencije otklanjanja prepreka, čak 104 ispumpavanja vode uslijed nepogode, 2 puta su sudjelovali u vađenju utopljenika i 23 razne vrste tehničkih intervencija.
Kako je vidljivo po ovom izvještaju najviše intervencija je bilo za vrijeme poplava koje su obilježile prošlu godinu . Vatrogasna zajednica Našice je jedina organizacija uz Hrvatsku vojsku koja u svakom trenutku može pomoći ugroženom stanovništvu. Prošlogodišnju poplavu su vrlo kvalitetno prebrodili i odradili sve zacrtane ciljeve. Ispumpali su 1515 bunara na cijelom području zajednice. Broj požara se prošle godine uvelike smanjio za razliku od prijašnjih godina dok se broj tehničkih intervencija znatno povećao a veliki razlog tome su svakako i poplave.


Uz natjecanja vatrogasci su sudjelovali i na raznim susretima i kupovima širom Hrvatske.


Kao veliku stvar za vatrogasno društvo ali i cijele Našice moramo spomenuti kako je zahvaljujući Gradu i gradonačelniku Krešimiru Žagaru društvo kupilo prostorije za novi vatrogasni centar koji se nalazi na zaobilaznici i koji će svakako vrlo kvalitetno poslužiti.

Vatrogasna zajednica Našica prošle 2010. godine je imala 87.501,68 kuna prihoda dok su joj rashodi iznosili 68.249,53 kune. Ove godine prihodi i rashodi bi trebali iznositi 73.600 kuna.

Kao prijedlog programa za ovu 2011. godinu je sljedeći:
1. Aktivno sudjelovati na realizaciji aktivnosti vatrogasne zajednice županije Osječko - baranjske, u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2011. godini.
2. Na temelju odredaba Zakona o zaštiti od požara, a sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu i Zakona o šumama, provoditi postojeće odluke o uvjetima spaljivanja suhe trave, korova, biljnog otpada van poljoprivrednog i šumskog zemljišta, te loženja vatre na navedenom području.
3. Organizirati djelotvornu nadzornu i motrilačku - dojavnu službu u vrijeme pojačanih opasnosti od požara (rano proljeće, kasna jesen, te žetvena sezona)
4. Donijeti program informativno - propagandnih aktivnosti u tekućoj godini. Kontinuirano obavještavati pučanstvo o aktivnostima vatrogasne organizacije, te o opasnostima i preventivnim mjerama zaštite od požara
5. Naglašeno djelovati u smislu preventive i osposobljavanja članstva, održavanja mobilnosti operativnih vatrogasnih postrojbi u odnosu na prisutna požarna opterećenja na području Vatrogasne zajednice Našica, kako na gospodarskim, stambenim i industrijskim objektima, tako i na šumskim i poljoprivrednim površinama.
6. Donijeti planove nabavke vatrogasne tehnike i opreme za 2011. godinu prema Pravilniku o minimumu vatrogasne opreme i dostaviti ih poglavarstvima grada i općine članica Zajednice
7. Kao stručno tijelo predlagati tijelima lokalne samouprave i uprave osiguranje sredstava za financiranje djelatnosti DVD-a, za pokrivanje osovnih troškova za rad istih. Prioritet materijalnih troškova (gorivo, mazivo, el. energija, ogrjev, održavanje opreme, osiguranje članova i drugo)
8. Sudjelovati u provedbi i organizaciji vatrogasnih natjecanja u 2011. godini (organizacija i provedba područnog natjecanja) te sudjelovanje na Državnom vatrogasnom natjecanju za mladež
9. Provesti aktivnosti u povodu dana vatrogastva i tijekom mjeseca zaštite od požara i to:
- izvršiti komisijske preglede svih DVD-a ,
- intenzivirati informativno-propagandne aktivnosti putem letaka i radio-postaje,
- organizirati uređenje vatrogasnih objekata i opreme, prijateljske susrete vatrogasnih postrojbi, pokazne združene vježbe, vatrogasna i druga natjecanja,
- organizirano pristupiti obilježavanju dana vatrogastva i štovanja Sv. Florijana u DVD-ima i Vatrogasnoj zajednici,
- organizirati posjet pučanstva i mladeži vatrogasnim domovima i spremištima, te provesti prigodna predavanja,
10. Razvijati suradnju između dobrovoljnih Vatrogasnih društava,
11. Osnažiti i poticati vatrogasna djelovanja i aktivnosti mladeži u osnovnim i srednjim školama putem izvannastavnih aktivnosti, sukladno naputku Ministarstva prosvjete i športa.
Ako se utvrde i drugi objektivni razlozi zbog kojih bi bilo potrebno izvršiti promjene i dopune programa, Zajednica će ih izvršiti.
Sadržaj programa rada provoditi će se u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Županije Osječko-baranjske.

Gradonačelnik Grada Našica krešimir Žagar je poželi osim vatrogascima što bolje i sretnije dane te da imaju što manje posla a što više natjecanja i susreta.
Po prvi puta skupštini je prisustvovao i načelnik policije Ivan Bukvić koji je naglasio kako mu je iznimno drago biti u društvu svojih prijatelja vatrogasaca te da je njihov posao usko vezan. Spomenuo je kako zbog njihove dobre suradnje mnogi životi budu spašeni. Vrlo često paralelno imaju intervenciju ali zbog hitnosti i što boljeg rezultata posla ne stignu niti razgovarati za vrijeme tih akcija.
Čestitkama su se pridružili zamjenici načelnika Koške i Feričanaca kao i mnogi drugi kolege vatrogasci...

izvor: www.nasice.com
Acivi na 26.03.2011 10:05:21
Komentari
Nema komentara.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
Zadnji komentari:
Kid u 11:16:00
Ne mogu, a da se ne javim i ponovim šta sam već spominjao. Pa normalno da Slavi...
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
maska112 u 15:53:00
Jel je došao rikverc , ili več odlazi ?
ZADNJI OGLASI:
dbonin u 11:18:39
Prodajemo VISOKOTLAČNI MODUL. Sljedeči-
h karakteristika: -
-rezervar za vodu (pla...
Acivi u 06:44:54
Dubravko Regović prodaje: [b]Vis-
okotlačni modul sa prikolicom[/b] -
Rezervar 500...
VLADO19566 u 12:54:58
Prodajem vatrogasne hidraulične škare Weber hydraulic. Sadr-
ži škare i razupirač...
Acivi u 04:47:42
DVD Donji Kraljevec Pro-
dajemo vatrogasno navalno vozilo, [b]STEYR 791, 4X4...
ijurcic u 19:38:19
DVD Pazarišta OIB-
: 18962190492 - Temeljem Odluke Upravnog odbo...