Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
20. KUP Kerestinca
3. Mem. "Andrej Braj...
15. Mem "Jasmina Fil...
5. Mem "Imbro Ivkane...
21. KUP Mladeži Popo...
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli

klikni na sliku:
VRBOVSKO-MOČILE: Prevrnuta autocisterna sa 25 t pirolitičkog ulja
TEHNIČKE

U ponedjeljak, 9.06.2008.g. u 20,52 sati operativni dežurni VOC JVP Grada Rijeke primio je dojavu, od ŽC 112 Rijeka, da je prevrnuta autocisterna i istječe mazut?!, na državnoj cesti D-3, Močile, (područje lokalne samouprave Grada Vrbovsko).
Na mjesto intervencije odmah se upućuje DVD Vrbovsko, koji izlazi sa 3 vozila i 13 vatrogasaca i kombinirano-tehničko vozilo JVPG Rijeka-VP Vežica (garažni broj Ve-4), s posadom od 5 vatrogasaca.
Istovremeno o intervenciji operativni dežurni obavještava HMP-DZ Vrbovsko, OKC PU PG Rijeka, VOS Divulje i Centar za kontrolu prometa Autoceste Rijeka-Zagreb dd Delnice-Lučice, te stavlja u pripravnost JVP Delnice i DVD Ravnu Goru.
Provjerom dojave, operativni dežurni od dojavitelja prima informaciju da je vozač priklješten, da je vidljiva oznaka opasnosti i UN broj (narančasta ploča sukladno ADR-u) tvari koja se prevozi 30/1202, te da istječe gusta tekućina (za koju dojavitelj misli da je mazut?!) iz priključnog vozila autocisterne koja je prevrnuta na lijevu stranu. Odmah nakon primitka više konkretnijih informacija o događaju, operativni dežurni VOC JVP Grada Rijeke, informacije putem telefona proslijeđuje zapovjedniku DVD-a Vrbovsko. Naknadno, upitom od voditelja smjene OKC PU PG Rijeka, operativni dežurni saznaje da je sadržaj tereta koji se prevozi, oko 25 tona pirolitičkog ulja.
(op.a. Nema baš previše podataka o pirolitičkom ulju, uspio sam pronaći da se koristi kao sirovina za proizvodnju industrijske čađe, a po sastavu je slično sirovoj nafti).
U 21,20 sati primljena obavijest od zapovjednika DVD-a Vrbovsko da su stigli na mjesto intervencije, te da je u tijeku izvlačenje priklještenog vozača i da nije potrebna pomoć ostalih postrojba. U 22,05 teško ozlijeđeni vozač je izvučen i predan ekipi HMP-DZ Vrbovsko, te odvežen u Opću bolnicu Karlovac.
Istovremeno vozilo Ve-4 je stiglo na mjesto intervencije, te je u 22,40 sati brtvljenjem zaustavljeno istjecanje ulja iz cisterne i branama od zemlje i pijeska spriječeno je istjecanje izvan prometnice.
Osiguranje i saniranje mjesta prometne nesreće završeno je 10.06.2008.g. u 18,00 sati. Po slobodnoj procjeni zapovjednika DVD-a Vrbovsko, isteklo je najviše oko 1000lit pirolitičkog ulja.
Autocisterna tegljač "Mercedes", reg. oznake ZG-4958-BM, sa priključnim vozilom, reg. oznake ZG-9233-BE, vlasništvo je GUŠTEK d.o.o. Sveti Ivan Zelina.
Na saniranju prometnice uz angažiranje PP Vrbovsko sudjelovali su još Ceste-Rijeka d.o.o., Rijekatank d.o.o. i autodizalica TTS.
Autor teksta: firedispatch
Foto: NOVI LIST
=========================================================


========================================================
ŽUPANIJSKI CENTAR 112 RIJEKA

Jutarnje (pisano) izvješće 10. lipnja 2008. godine u 7 sati

Noć na području naše županije protekla je mirno bez značajnijih intervencija dežurnih službi.
========================================================

IZVJEŠĆE DUZS O NAVEDENOM DOGAĐAJU

Prevrtanje cisterne
09. lipanj 2008 županija primorsko-goranska
Prevrtanje cisterne s 25.000 l dizela kod ...
Dana 09. lipnja u 20:48 sati ŽC 112 Rijeka primio je informaciju od građanina o prometnoj nesreći koja se je dogodila kod mjesta Močile (Severin na Kupi). Prevrnula se cisterna koja je prevozila 25.000 lit. pirolitičkog ulja (obično dizel gorivo). Ulje je lagano istjecalo iz cisterne. Vozač je ostao priklješten u vozilu.
O događaju je ŽC 112 odmah obavijestio HMP Vrbovsko, PP Vrbovsko, DVD Vrbovsko, JVP Rijeka, OKC PU Rijeka. Obaviještena je županijska inspekcija za zaštitu okoliša te vodopravna inspekcija, koji su izašli na mjesto događaja. DC 112 odmah je obavijestio glavnu državnu inspektoricu za zaštitu okoliša i glavnog vodopravnog inspektora.
U 22:05 sati vozač je izvučen iz kamiona i sa teškim povredama prevezen vozilom HMP Vrbovsko u karlovačku bolnicu.
Branama od pijeska spriječeno je istjecanje ulja izvan ceste. U 22:40 sati curenje pirolitičkog ulja je zaustavljeno. Tijekom noći mjesto nesreće su osiguravali djelatnici DVD Vrbovsko. Ujutro, kada vlasnik prevrnute cisterne osigura zamjensko vozilo, pristupit će se pretakanju pirolitičkog ulja.
Cesta od Stubice do Bosiljeva ostaje i dalje zatvorena za sav promet dok se ne izvrši pretakanje goriva i ne obavi sanacija terena.


firedispatch na 10.06.2008 01:14:42
Komentari
#11 miljenko_l

na 10. Lipanj 2008 20:42
Kid vrlo dobra primjedba! U ovakvim situacijaqma ne treba se čekati dok vlasnik ishoduje drugu cisternu.MUP ili netko drugi, nije bitno, treba odmah od bilo koje tvrtke iste prirode posla izuzeti cisternu za sanaciju akcidenta te što bržu uspostavu nornalnih uvjeta u prometu. A samim time i osloboditi vatrogasnu tehniku i vatrogasce .
Plamen naravno da treba pohvaliti Firea , no kakvo je to izvješče koje je dato kao usporedba ( od "DUZSa"Wink
#12 jug93

na 10. Lipanj 2008 21:10
zakonom o zaštiti prirode regulirano je da vlasnik odnosn onečišćivač snosi troškove onečišćenja i uklanjanja, zbog toga tolika čekanja.....
#13 hallo93

na 10. Lipanj 2008 21:17
Tocno onečišćivač snosi troskove onečišćenja i uklanjanja ali isto tako ne može cistrna ili neki drugi objekt koji ugrožava sigurnost u prometu a pritom i onečišćuje okolis "vjecno" stajat na prometnici. Tako da bi drzava trebala postupit jednako kao i npr prilikom uklanjanja bespravnih objekata, drzava odnosno inspekcija odredi rok uklanjanja i ukoliko vlasnik samostalno ne ukloni objekt to radi država a troškove snosi vlasnik. Tako bi trebalo postupat i pri ovakvim a i slicnim akcidentima.
#14 jug93

na 11. Lipanj 2008 14:11
trebalo bi,,,,ali,,,,,
#15 zwonzi

na 11. Lipanj 2008 15:26
Uskoro ćemo staviti slike sa intervencije na blog DVD-a, pa slobodno pogledajte Smile
Kratki opis intervencije je na blogu već.
pozdrav svim kolegama.
#16 Kid

na 11. Lipanj 2008 16:54
Nakon očevida, onoliko vremena za koliko se cisterna puni na terminalu, za toliko se vremena ono treba i pretočit u zamjensku cisternu.Sve se treba organizirat na nivou Županije.Nakon što župan. vatrogasni centar dobije dojavu o takvom događaju, kako poziva i obavješčuje vatrogasce, policiju, hitnu, nadležne za zaštitu okoliša i ostale, trebala bi i određene za zbrinjavanje, pretakanje i uklanjanje.Sve to može bit gotovo najviše 2-3 sata maksimalno, a ne po dana, dan, noć ili više.Vlasnik neka kad hoće rješava papirologiju, ali prometnicu treba što prije otvorit za promet.Pa valjda ja cisterna i teret koji prevozi osiguran.Tko če kome što platit može pričekat dan-dva.Veča je šteta zatvorena prometnica.Kod ovog slučaja do 24 sata je trebalo sve bit gotovo, a po dostupnim informacijama D-3 je bila zatvorena i sutra cili dan.Predugo to traje.
#17 zwonzi

na 11. Lipanj 2008 16:58
naši vatrogasci su ostali do 17 sati na mjestu nesreće. znači od 21 do 17 drugi dan. e sad koliko je, i da li je još nakon toga bila prometnica zatvorena neznam.
#18 Kid

na 11. Lipanj 2008 21:52
Hvala zwonzi na informaciji.Vama i svima nama svaka čast i zahvalnost.Kad je toliko vremena potrebno za osposobit prometnicu od jedne cisterne, a što bi bilo (ne daj bože nikad) da dođe do potresa.Ovo je tragično dugo.Više od 20 sati.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
PREPORUKA
NOVA PONUDA
VOZILA

...
NAJNOVIJE

...
oprema za NATJECANJA
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
NATJECANJA
2019.

Lipanj

42. KUP
"PETROKEMIJA"

IDVD Petrokemija

...
18. KUP
GRADA SISKA

DVD SISAK

...
3. Fire Combat
"Plamen Turopolja"

JVP V. GORICA

...
9. KUP
KURILOVCA
7. Mem. "I. Veselić"

DVD Kurilovec

...
4. KUP KUČE
3. Memorijal
Srečko Sambolek

DVD
REZULTATI

...
2. KUP
Repušnice

DVD REPUŠNICA

...
16. KUP
BOBOVCA

DVD BOBOVEC

...
8. KUP natjecanje
oper. vatrogasaca

DVD POD. SESVETE

...
21. KUP
Grada N. MAROF

DVD N. MAROF

...
12. KUP
Donjeg Mekušja

DVD D. MEKUŠJE
REZULTATI

...
2. KUP
Donjeg Šarampova

DVD D. ŠARAMPOV

...
22. Memorijal
"Gjure S. Deželića"

VZG Ivanić Grad
REZULTATI

...
26. Memorijal
V. Brcković Zima

DVD KOMIN

...
20. KUP S. Čiče
10. Mem. "D. Plodinec"

DVD Staro
REZULTATI

...
9. Mem. "J. R. HABE"
22. KUP

DVD Buševec

...
3. KUP DVD
"Mihanović"

GREDICE

...
11. KUP
Sv.Florijana
za djecu i mladež

DVD OSTRNA

...
8. KUP
Grada Senja
za djecu i mladež

DVD SENJ

...
Međun.natjecanje
16. KUP
Sv. FLORIJANA

DVD MLADOST
K.Sućurac

...
18. Mem.
"Pavao Ivanec"

DVD Sv. Nedelja

...
9. KUP
PETROVINE

DVD Petrovina

...
21. KUP mladeži
Antun Brlaković

VZG Popovača

...
12. Memorijal
Igor i Nikica
Vodopijevec

DVD Paukovec


Srpanj

5. Memorijal
Imbro Ivkanec

DVD Cirkvena


20. KUP
KERESTINCA

DVD Kerestinec


15. KUP
JOHOVCA

DVD Johovec


3. Memorijal
Andrej Brajo-Dejko

DVD Plešivica


19. Mem.
Kruno Modrić

DVD Leskovec


Kolovoz


15. Memorijal
Jasmina Filipovića

DVD San Marino
Novi VinodolskiZadnji komentari:
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
maska112 u 15:53:00
Jel je došao rikverc , ili več odlazi ?
Mariner22 u 23:54:54
SRITNO VAM KOLEGE SA NOVIM VOZILOM
ZADNJI OGLASI:
Acivi u 18:26:59
[center][size=16-
][b][i][color=#0-
000ff]klikni na sliku za povečanje[/color-
][/i][/...
Acivi u 14:33:16
[center][b][size-
=16]Spectrum Line Tehnik nudi TLF Steyr 9S18 4x2 TLF 1000[/size]...
DVDSelciDjakovacki u 07:53:59
DVD Selci Đakovački prodaje TAM 80 T 50 kombi vozilo, God. proizvodnje: 1990, is...
Acivi u 16:50:38
[size=16][b][i]P-
RODAJEMO:[/i][/b-
][/size] [size=-
12][b]PEUGEOT BOXER 2.8 HDI[/b][...
alexxis u 18:16:11
Kupim trojak (razdjelnica) B/B2C NA VENTILE in zbiralec vode (sabirnica) A/2B....