Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
4. Kup Rugvica
14. Kup. B Jaruga
6. KUP DVD Ježevo
9. KUP Trebovec
VOZILO TLF 16-1800 B...
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli
VELIKA GORICA: Kada, i tko može gasiti požare u velikogoričkom kraju???
VELIKA GORICA: Kada, i tko može gasiti požare u velikogoričkom kraju???
Kada i tko može gasiti u velikogoričkom području?


Molimo Vas da na svojoj stranici objavite dva članka iz lokalnih novina s velikogoričkog područja (VG DANAS i REPORTER), kako bi ostatak Hrvatske vidio i prokomentirao problem koji se u VZG Velika Gorica konstantno događa. Na požar može izići i dobro opremljeno DVD, ali samo kad mu to odobri JVP grada Velike Gorice.

U privitku i sami možete pročitati o čemu je riječ. Treba napomenuti da ovo nije izolirani slučaj i da ovakve situacije postaju sve veći problem u našem kraju.

Zanima nas kako u ostatku Hrvatske stvari funkcioniraju. Neka ljudi daju primjere iz svojih zajednica.

Također Vas molimo da ostanemo anonimni, jer se kao i ostala društva (njih 28 u Zajednici) koji šute (a isto misle) ne želimo zamjeriti nikome. Ne bi željeli ni sebi ni drugima naštetiti još više.Novo vatrogasno navalno vozilo DVD-a Buševec svečano je blagoslovljeno u subotu ispred buševskog vatrogasnog doma. Vozilo je dar Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije i vatrogasnih zajednica Županije i Grada, a uz Buševec isto je dobio i DVD Lukavec. Vrijednost oba vozila je oko 3,3 milijuna kuna, a namjenjeno je za brze intervencije, gašenje požara šuma, objekata ili pomoći kod automobilskih nesreća, istaknuo je predsjednik DVD-a Buševec, Mario Švehla. Vatrogasci DVD-a Buševec osposobljeni su za veće intervencije, a svakodnevno se radi i na edukaciji članstva, dodaje.

NAJNOVIJI ČLANCI U VELIKOGORIČKIM NOVINAMA
www.vatrogasni-portal.com/121228-reporter.jpgwww.vatrogasni-portal.com/121228-vgdanas.jpg


Reakcija iz Vatrogasne zajednice grada Velika Gorica

Poštovane sestre i braćo vatrogasci


Na zahtjev brojnih velikogoričkih vatrogasaca, koji su zgroženi količinom neistina i proizvoljnih konstrukcija, uključiti ću se u ovu raspravu koju je započeo očito neupućeni i loše instruirani pojedinac, za kojeg ne vjerujem čak da je vatrogasac i koji nema hrabrosti predstaviti se imenom i prezimenom jer naprosto iznosi poluistine ili ne barata suvereno tematikom o kojoj piše. Poručio bih mu jedino Si tacit sapiente ( lat.: Da si šutio ostao bi mudar.).

Ja sam Krešo Hubak, dr.med.dent. spominjani „zubar“, zapovjednik VZG VG. Autor sam dokumenta „ Protokol izlaska na intervencije“, koji je javno objavljen na web stranici www.vzgvg.hr . Isti je dostavljen svim zapovjednicima operativnih postrojbi naše Zajednice na sastanku zapovjednika održanom u Kurilovcu 5.travnja 2012.godine. Protokol je dostavljen i zapovjedniku JVP VG sa zapovijedi da se isti dostavi dispečerima u JVP preko čijeg VOC-a se obavlja uzbunjivanje operativnih postrojbi VZG VG. Vjerujem da je svima logično da postojeći VOC JVP naša Zajednica koristi za uzbunjivanje, jer bi bilo financijski, organizaciono i u bilo kojem drugom pogledu nerentabilno ustrojavati poseban VOC za Zajednicu. Prema tome nema nikakve potrebe u ovu priču, koja se razvila iz sasvim drugih, a ne vatrogasnih motiva, uvlačiti dečke iz javne postrojbe na čelu sa zapovjednikom. Oni svoj posao rade javno, pod punim imenom i prezimenom kao i ja i nemaju taj komoditet skrivanja iza kojekakvih nickova po portalima, jer za svoj posao, za razliku od neodgovornih pojedinaca u ovoj raspravi, i odgovaramo.

No vratimo se mi na meritum rasprave. Naime teza začetnika rasprave je da se u Velikoj Gorici ne dozvoljava izlazak na požar dobrovoljnim vatrogascima. Smatram da je teza postavljena krivo, jer osnovno je pitanje na koji način obaviti intervenciju u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim aktima. Molim sve sudionike rasprave da se posavjetuju sa bilo kojim pravnikom. Siguran sam da će svi doći na isto i zaključiti da je zapovjednik VZG VG ( a ponavljam za neupućene to nije zapovjednik JVP) u pravu. U Protokolu su implementirane odredbe ZOV-a i Procjene ugroženosti i Plana zaštite od požara Grada Velike Gorice. ZOV jasno definira hijerarhiju zapovjednog lanca u vatrogastvu, pa je valjda jasno da je JVP VG samo jedna od članica VZG VG, koja se btw. sastoji od 28 aktivnih DVD-a i jedne JVP, dakle imamo 29 članica. Prema tome zapovjednik JVP nije ujedno i zapovjednik VZG, pa u ime korektnosti tražim da se za sve dobro i loše u ovoj Zajednici strelice upute na mene, zapovjednika VZG VG, jer svi ostali zapovjednici u našoj Zajednici provode zapovjedi zapovjednika Zajednice. Vatrogasci Velike Gorice nisu krdo stoke koje stihijski izlazi na intervencije, nego hijerarhijski-zapovjedno ustrojena operativna formacija, koja radi i raditi će isključivo po pozitivnim zakonskim propisima i za čije uspjehe i neuspjehe odgovaram isključivo ja Krešo Hubak, dr.med.dent. ili kako vele neki ovdje „zubar“, kao zapovjednik Zajednice.

Prema tome neistinita je tvrdnja da dobrovoljci u Velikoj Gorici ne smiju izlaziti na intervencije, jer im to ne da JVP.

Jedina istina je da operativne postrojbe i profesionalaca i dobrovoljaca VZG VG izlaze na intervencije po zakonima i propisima. Istine radi niti jedan zapovjednik DVD-a nema položen stručni ispit za vođenje intervencije i prema tome, radi zaštite života i zdravlja svih operativaca VZG VG ja kao zapovjednik ne smijem zapovjediti izlazak operativne postrojbe u kojoj nema vatrogasca ovlaštenog za vođenje intervencije, jer bih postupao nezakonito. Mislim da ćete se svi složiti da nema te materijalne vrijednosti za koju vrijedi dovesti u pitanje ljudsko zdravlje ili život. E pa da bi upravo maksimalno sačuvao živote i zdravlje vatrogasaca kojima zapovijedam, operativci VZG VG i dalje će na intervencije izlaziti isključivo po Zakonu! U tome imam potpunu podršku meni podređenih zapovjednika operativnih postrojbi naše Zajednice. Onaj tko ne misli tako, neka pod punim imenom i prezimenom preuzme odgovornost za eventualne posljedice. Za one koji ne poznaju situaciju u Velikoj Gorici podastirem pregled intervencija u 2012. godini gdje se vidi istina, da dobrovoljci izlaze na intervencije. Za one znatiželjnije upućujem poziv da pogledaju našu stranicu www.vzgvg.hr gdje je objavljeno i izvješće zapovjednika Zajednice za 2011. godinu, gdje se također možete uvjeriti kako i koliko dobrovoljci izlaze na intervencije.

Ovdje preuzmite:
GRAFIKA INTERVENCIJA
U VZG VG 2012.


Uz vatrogasni pozdrav!

Zapovjednik VZG VG
Krešo Hubak, dr.med.dent.
- 2478
Acivi na 28.12.2012 19:18:00
Komentari
#1 Istina_

na 29. Prosinac 2012 08:46
Nije mi jasno sto ima zapovjednik JVP V. Gorice s tome tko će izaći na intervenciju ili neće od DVD-a.

Zato postoji županijski zapovjednik koji odlučuje o tome, jer je on odgovoran za tehničku i stručnu spremnost svih vatrogasnih postrojbi na svom području.

Tko je županijski za Veliku Goricu?
#2 panzer

na 29. Prosinac 2012 09:57
[url]http://www.vzgvg.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=7Pfftopis-dunosnika-vatrogasne-zajdnice-gvg&catid=3:ustroj&Itemid=2[/url]

Koliko ja vidim zapovjednik VZG VG je Krešo Hubak koji je i donio taj propis za uzbunjivanje...

[url]http://www.vzgvg.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=9Pfftrotokol-izlaska-na-intervencije&catid=3:ustroj&Itemid=2
[/url]

a Velika Gorica, ako se ne varam, je u Zagrebačkoj županiji...a županijski (Novoselec) šuti...

Bez obzira što zapovjednik nema stručni ispit trebali bi ih uzbunjivati u isto vrijeme i dolaskom jvp na mjesto intervencije preuzeti zapovjedanje. Zapovjednik JVP uopće ne odgovara za članove DVD-ova jer on nije njihov zapovjednik....ako su na intervenciji DVD i JVP onda bi zapovjednik VZG trebao isto biti na licu mjesta i po mogućnosti zapovjedati...
#3 sp_ig_dvd

na 29. Prosinac 2012 13:17
Očito je da se opet različito tumače zakoni od sredine do sredine. Posljedice su vidljive iz primjera.
U praksi bi se stvari trebale odvijati na sljedeći način.
Zapovjednici jvp-a ili središnjih društava koji izlaze na samu intervenciju pritom uzbunjuju i dvd koji djeluje u mjestu gdje je i izbio požar bez obzira što će npr. jvp možda kasnije doći na intervenciju jednu, pet ili deset minuta kasnije. Za to vrijeme može se ugasiti recimo požar u početnoj fazi umjesto da se čeka.
Dojava o samom požaru može biti i direktno mjesnom dvd-u, u tom slučaju zapovjednik mjesnog dvd-a je dužan obavjestiti zapovjednika središnjeg dvd-a u lokalnoj samoupravi ili ivp-e ako postoji.
#4 Halligan

na 29. Prosinac 2012 15:35
Gospodo vatrogasci „ ko tu koga…“ !

Trebaš imati vozila !
Kakva takva imamo. Jesu stara, ali su tehnički ispravna i služe svojoj svrsi. Uostalom VZG VG plača registraciju svake godine za njih.
Trebaš imati opremu !
Opet kakva je takva, ali ju imamo. Snalazimo se sami kao i ostatak Hrvatske. Kupujemo sve sami i kao neki prosjaci žicamo okolo od onih koji imaju više i bolje. Od VZG VG i VZZŽ dobijemo tako malo opreme da to nije vrijedno spomena. Koliko ja znam Zajednice imaju toliko novaca da jedva drže društva na životu. Ti novci pokrivaju osnovne troškove (benzin, registraciju…).
Trebaš imati ljude !
Imamo, hvala Bogu. I ti isti ljudi – operativci imaju sva tri uvjeta za izlazak na intervenciju. Punoljetni su, imaju položen ispit za vatrogasca(najmanje) i liječnički pregled.
Trebaš imati ljude - voditelje s položenim ispitom za rukovođenje intervencija!
E sad dolazimo do problema. Sva ova financijska ulaganja padaju u vodu jer ljudi – voditelji nemaju položen taj ispit. Tko je tome kriv? Pa mislim da je Zajednica! Ako se može narediti protokol izlaska na intervencije i sve ostalo, onda se može narediti da je svako društvo obavezno poslati svojih par ljudi (zapovjednik, dozapovjednik…) na osposobljavanje. Mislim da to košta nekih 500-injak kuna po čovjeku i apsurdno je da je sav taj novac koji se daje za društva uzaludan zbog jedne stavke.

Ima tu još pitanja i pitam se kakvi bi bili odgovori:
1. Kako mogu DVD-i izlazit na intervenciju kad su u pitanju katastrofe kao što je bila poplava 2010. i prijem vodenog vala 2012. ?
2. Kako mogu DVD-i izlazit na intervenciju kada to JVP Velika Gorica odgovara tj. kad su zauzeti drugim poslovima/intervencijama?
3. Istina je da sva društva u VZG VG nisu ista i ne treba sve trpati u isti koš, ali zašto se pojedina društva, koja isto nemaju sve potrebne uvjete za izlazak na intervenciju, favoriziraju? Možda zato jer su si dobri sa zapovjednikom postrojbe g. Borisom ? Možda zato jer su si kućni prijatelji?
4. Kako može biti zapovjednik postrojbe odgovoran za ljude na intervenciji? Zar nije odgovoran voditelj intervencije – zapovjednik i to sve do dolaska JVP kada ona preuzima zapovjedništvo i odgovornost?
5. Zašto se ne bi pozvalo društvo koje je bliže i koje poznaje teren i ljude, zna gdje tko živi i koliko ih živi. Zašto se ne bi spasio koji ljudski život? Zašto se ne bi smanjila materijalna šteta?
6. Zašto na čelu Zajednice i JVP nisu sposobniji ljudi, prije svega vatrogasci, nego su politički postavljeni pijuni kojima je izgleda sve drugo bitnije od turopoljskog/velikogoričkog vatrogastva i opće sigurnosti građana.

Itd, itd.

I za kraj jedna poruka za gospodu iz Zajednice i JVP:
Nije dovoljno samo izmišljati protokole i pravilnike kako bi se još više otežao rad DVD-ima. Potrebno je ulagati u opremu i ljude, educirati ih i motivirati. Ovo što Vi radite je ništa drugo nego uništavanje ovog humanog poziva, koji svi mi obavljamo dobrovoljno i sa punim srcem. Gospodo nemojte se hvaliti uokolo po medijima kako imate vojsku dobrovoljaca koji su jedini u bilo kojem trenutku spremni brzo reagirat i nekome pomoći. Nemojte se zavaravati. Nisu dobrovoljci takvi zbog Vas, nego zbog svoje vlastite sposobnosti, volje i ljubavi prema vatrogastvu i bližnjemu svome. Budite sretni što nas imate!

POZDRAV SVIM VATROGASCIMA GDJE GOD BILI, A POSEBNO NAŠIM ZAPVJEDNICIMA U JVP VG, VZG VG I VZZŽ !
#5 wtomek

na 30. Prosinac 2012 09:16
Halligan, čestitam na zadnjem objašnjenju svaka čast, mogu reći da to nije samo kod Vas, postoji i Križevačka JVP, koja neda da se pozivi proslijede prema DVD-ima, nego svi pozivi idu preko njih, oni izlaze i 30-tak km udaljene intervencije, do te intervencije ima i 10-tak DVD-a pa i u tom mjestu DVD sa navalnim vozilom opremom i ljudstvom koji na kraju ni neznaju da im je u mjestu gorjela kuća. JVP to radi jer imaju jako mali broj intervencija i prema nekim pričama(a gdje ima dima ima vatre) da im žele smanjiti financije zbog malog broja intervencija) pa izlaze na udaljene intervencije kako bi imali veči broj intervencija. Kolege to je čisti apsurd. Pogledajte istočni dio Zagrebačke Županije, od Dugog Sela, Vrbovca, Sv. Ivana Zeline, pa sve druge manje zajednice, nijedan taj grad nema JVP, sve su samo dobrovoljci. I mog samo reći iz iskustva da ovdje postoji JVP da bi se pola društava automatski ugasilo, jer JVP samo gleda svoje interese i da dobiju plaču a kada mi dobrovoljci ilzlazimo na teren nitko nas ne pita ni da li smo žedni a kamoli da nam je što plačeno, ali smo sretni što smo susjedu, prijatelju ili neprijatelju spasili imovinu, životinje pa i ljudske živote, kao što je rekao Halligan dobrovoljci to rade iz ljubavi prema vatrogastvu, mogu Vam reći da JVP(čast iznimkama) samo radi novca, i to je sramotno!
#6 Istina_

na 30. Prosinac 2012 10:10
@panzer - Znao sam da češ biti prvi s odgovorom,hehe.

@sp_ig_dvd - Da postoje očito različita tumačenja kojih ne bi smjelo biti. Zna se da je po zakonu odgovoran zupanijski zapovjednik i točka. Tko zeli biti zupanijski neka se tako i ponasa, a ne da drugi umjesto njega donose odluke i zapovjedi i sulude SOPI-je.
Sto se tiče dojave nisam za to da ide na više mjesta. Neka bude jedno centralno mjesto za cijeli grad, županiju ili koje već područje. Ali neka se zna pravi redoslijed uzbunjivanja. Naravno ako postoji kakva postrojba na mjestu intervencije ona je ta koja se mora prva podići na interveciju, pa tek onda ostale ako je pomoć potrebna ili je po dojavi ustanovito da će trebati više ljudi i tehnike. To je opet vezano na kvalitetne dispečere, kojih u današnje vrijeme nemamo jer se dolazi svakako na to mjesto.

@Halligan - Stručni ispit za Voditelja vatrogasnih intervencija nije osposobljavanje. To je stručan dio koji svaki vatrogasac zna položiti bez imalo pripreme iz vatrogasne struke. Jedino se treba pripremiti sa zakonima ako je došlo do kakvih izmjena. Sve sto bude na stručnom ispitu se nauči kroz tečajeve za zvanja ili u vatrogasnoj skoli. Sami ispit košta 1250 kuna, ako se nije sto god promijenilo.

@wtomek - Smanjenje novaca zbog malog broja intervencija je čista nebuloza i priča da vam zamažu oči. Smanjenje je svim postrojbama linearno tako da se došlo do nebulozne situacije da vatrogasci u hrvatskoj ne vrijede jednako. Negdje vatrogasac vrijedi 95 000 kuna, a negdje 165 000 kuna. Vrhunac su ove zadnje 4 postrojbe gdje se Duzs napokon pokrenio i provjerava stanja, ne kako treba ali eto provjerava. Cilj im je smanjiti broj vatrogasnih postrojbi i budu ga smanjili samo je pitanje vremena i volje.

Najžalosnije je sto sve vodeće vatrogasne organizacije u državi nemaju viziju kako bi trebalo izgledati HRVATSKO VATROGASTVO. I dok je tako mi ćemo svima biti zadnja rupa na svirali. Tek kad se stvori kvalitetna vizija bez politike vatrogasci će napredovati i biti slozni.
Jer vatru gasi i ljudski život spašava VATROGASAC, a ne tamo neka jvp, dvd ili idvd.
#7 Halligan

na 30. Prosinac 2012 10:19
Živa istina! U mjestu ti izgori kuća, a da nitko nema pojma o tome i onda mještani pitaju "Pa di ste vi vatrogasci ! Kuća vam izgorjela a vas nigdje!“. Ne moram niti pričat kakvu sliku ostavljamo ljudima u mjestu, koji nakon takvih situacija gube povjerenje u lokalne vatrogasce i svoju sigurnost, a vatrogasci pak gube njihovu podršku i financijsku pomoć. Ljudima ne možeš poslije objasnit što se dogodilo, briga njih kakve mi vatrogasci imamo probleme. Za njih ili si tu ili nisi, nema druge. Povjerenje koje je stvarano godinama brzo se izgubi.

Po protokolu VZG VG prva na intervenciji mora biti Javna, zatim B, pa onda eventualno C društvo. Pa što bi to trebalo gorjeti da C društvo izađe na požar? Najgore je to što lokalno društvo bilo ono C ili B (kao što je to bio zadnji slučaj u Buševcu) mora čekati i gledati kako vatra guta kuću njihovih obitelji, prijatelja, poznanika. Pitam ja Vas tko je taj koji bi to mogao gledati hladna srca? Tko? I to sve zbog broja intervencija?! Ma nitko nije protiv toga da JVP izađe na svaku intervenciju (pa neka si upišu veći broj intervencija), ali ne moraju oni biti prvi na požaru/nesreći. Pa glavni cilj je da se što brže reagira, da se požar uhvati u što ranijoj fazi, a to se može samo tako da se na intervenciju pošalje najbliže društvo.

O ljubavi o vatrogastvu ne bih htio govoriti, jer biti profesionalni ili biti dobrovoljni vatrogasac nije mjerilo njegove ljubavi prema ovom humanom zanimanju i zato ne bih pravio razliku između toga. U cijeloj ovoj priči nisu odgovorni vatrogasci JVP VG, nego njihovi zapovjednici i zapovjedništvo VZG VG koje je donijelo takav protokol. Dečki iz Javne samo rade svoj posao i to vrlo dobro! Pozdrav djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe grada Velika Gorica! Sretna Vam Nova godina, u kojoj se nadam da ćemo bolje surađivati i naravno zajedno pomoći ljudima u našem kraju.
#8 Istina_

na 30. Prosinac 2012 11:26
@halligan
Vidiš da nije smiješno bilo bi žalosno u ovoj nasoj hrvatskoj takva situacija.
Kod mene u Požeškoj županiji je opet kontra. Županijski zabranio da JVp pomaže drugima i da izlazimo u pomoć DVD-a. Može biti zbog toga sto kod nas zupanijski nikad nisu bili vatorgasci, već nastavnici i poljoprivrednici
#9 dudi__na

na 30. Prosinac 2012 13:40
...u ovom slučaju..jvp VG je trebalo 20 min za dolazak na intervenciju!!! to je znak da oni nisu ispoštovali zakonsku regulativu...a da se svi složimo-lokalno drušvo je trebalo izaći na intervenciju!!!...

Istina_
mislim da je sada cijena stručnog ispita za voditelja vatrogasnih intervencija nekih cca 600-njak kuna i ispit se polaže u MUP-u u Zg, a ne više u DUZS-u
#10 Crof

na 30. Prosinac 2012 19:24
Mi očito imamo velike probleme sa alarmiranjem, upoznat sam sa situacijom u Velikogoričkom području, stvarno ne vidim razlog zašto lokalni dvd-i ne bi smjeli bez dozvole izaći na intervenciju.

Hrvatska teži europi, i postat će dio europe jer želimo biti kao i oni. Pa onda budimo! Kolege, pa kod njih ne da dvd izlazi na intervenciju bez čekanja "posebne" dozvole zapovjednika jvp-a, već istovremeno se alarmiraju 2-3 dvd-a i jvp, jer njima je bitna brzina dolaska na intervenciju...
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
PREPORUKA
PRODAJE SE


V. vozilo STEYR

.....

V. vozilo IVECO
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
NATJECANJA
2021.
PRIJAVE
REZULTATI

13 KUP DVD-a
DONJE MEKUŠJE

.....
Kupovi 2021.g.
DVD-a RIBNICA

Zadnji komentari:
Kid u 11:16:00
Ne mogu, a da se ne javim i ponovim šta sam već spominjao. Pa normalno da Slavi...
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
maska112 u 15:53:00
Jel je došao rikverc , ili več odlazi ?
ZADNJI OGLASI:
Acivi u 17:42:50
[b]Visokotlačni Modul[/b] za Vatrogasne potrebe Motor Briggs & Stratton 9ks...
Acivi u 17:37:22
Vatrogasna Autocisterna [b]Mercedes Atego 12.17[/b] 2001. Godina Kabina-3 sj...
Acivi u 17:32:22
Vatrogasno navalno vozilo [b]Mercedes Atego 1428F[/b] 2005. Godina Dupla kab...
Acivi u 11:35:44
Dubravko Regović prodaje: [b]TAM 125T10 4x4 cisterna 5000 l vode[/b] vitlo 30...
PGD ZALEC u 08:42:12
PGD Žalec prodaja gasilsko vozilo cisterna TAM 190T15 GVC 24/50. Vozilo je letn...