Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
KUP DVD ZAPREŠIĆ
1. KUP DVD GRANEŠINA
4.KUP DVD Repušnica
8. Mem. "M. Jakuš"
4. Kup Rugvica
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli
ZAGREB: "VODOM I PJENOM NA MARKOV TRG ZA SIGURNOST GRAĐANA RH"
USTROJ I FINANCIJE"VODOM I PJENOM NA MARKOV TRG ZA SIGURNOST GRAĐANA RH"

Poštovani vatrogasci!

Unatoč razgovorima koji su se vodili sa MUP-om dogovor nije postignut i pripreme za prosvjed u ponedjeljak se nastavljaju.
Obznanjujemo Sporazum koji je potpisala jedna vatrogasna zajednica sa DUZS-om gdje se u članku 3. jasno vidi da če intervencije na taj način kasniti i da je time bitno ugrožena sigurnost građana.
Još jednom apeliramo na Ministra unutarnjih poslova da svojom funkcijom stavi van snage sve sporazume stare i nove o preusmjeravanju brojeva 93 i 193 do konačnog donošenja Zakona o vatrogastvu i ustroju vatrogastva na državnoj razini sukladno Ustavu,zakonima RH i zakonima EU!

pozdrav uz geslo "VODOM I PJENOM NA MARKOV TRG ZA SIGURNOST GRAĐANA RH"

SDLSN RH Odbor za vatrogastvo
Mladen Magdić

Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske
Goran Franković

Koordinacija sindikata profesionalnih vatrogasaca
Emilio Radošević
29. studeni - Vatreno i bučno u Zagrebu na Markovom trgu


E stvarno je... Dosta!

SDLSNRH odbor za vatrogastvo najavljuje veliki prosvjed vatrogasaca za ponedjeljak 29.11.2010.g. u 8.00 sati na Markovom trgu protiv ukidanja brojeva vatrogasaca 93 i 193 koje je najavila Državna uprava za zaštitu i spašavanje na čelu sa ravnateljem Damirom Trutom.

Ovim načinom ravnatelj Damir Trut vojnom diktaturom želi uništiti temelje Hrvatskog Ustava i uništiti vatrogastvo koje je od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku,naime u državama članicama Europske unije nigdje ti brojevi nisu ukinuti pa tako ne dozvolimo da se to dogodi kod nas.

Ovim putem pozivamo Ministra unutarnjih poslova na brzu reakciju jer več nekoliko mjeseci upozoravamo na pritiske i protuzakonite radnje ravnatelja Damira Truta i nema reakcije. Primjer njegove sposobnosti leži u činjenici da je upravo on najodgovorniji za pogibiju vatrogasaca na Kornatu jer kao odgovorna osoba u tom trenutku nije osigurao spašavanje koje bi vjerojatno pomoglo nekima koji su još bili živi nego se čekalo 5 sati za organizaciju spašavanja, to čemo dokazati na suđenju koje se vodi protiv Dražena Slavice.

Tražimo od ministra da vatrogastvo stavi pod MUP kao ravnateljstvo za vatrogastvo ili da smjeni ravnatelja Damira Truta i dozvoli ravnateljstvo za vatrogastvo unutar DUZS-a ali sa ljudima koji poštuju Ustav i zakone Republike Hrvatske!

Mladen Magdić
predsjednik odbora za vatrogastvo
SDLSN RHHrvatska vatrogasna zajednica traži aktivaciju broja 193
bez daljnjeg odgađanja!

U prostorima HAKOM-a održan je 24. studenog 2010. godine na inicijativu Hrvatske agencije za poštu i elektroniočke komunikacije sastanak u svezi korištenja pozivnog broja za vatrogasce (193), na kojem su sudjelovali:

Mario Weber, Ivana Bikić, Željko Kandučar (HAKOM)
Željko Popović, Mario Starčević (HVZ)
Anto Zelić, Pavo Britvić, Željko Sutlar, Miroslav Pavić (DUZS)

Predstavnici HAKOM-a iznijeli su stav, da HAKOM ima obvezu postupiti sukladno Planu numeriranja, koji propisuje aktivaciju broja za vatrogasce 193. Plan numeriranja je prije donošenja bio na javnoj raspravi, kada su zainteresirane strane mogle dati svoje primjedbe. HAKOM u tom pogledu nije obvezan prihvatiti mišljenja drugih tijela, ali budući je u ovom slučaju došlo do sukoba nadležnosti, privremeno će se obustaviti aktivacija broja 193, te zatražiti mišljenje zainteresiranih (nadležnih) tijela.

Stav DUZS je bio, da je DUZS nadležno tijelo za vatrogastvo u Republici Hrvatskoj (obrazlažući to zakonskim odredbama), te se oštro protivi implementaciji novog broja za vatrogasce. Osporava argumentacije HAKOM-a, da je bilo koje drugo državno tijelo resorno za vatrogastvo, jer npr. pojam resornog ministarstva uopće nije definiran.

Predstavnici HVZ su na praktičnom primjeru nastojali dokazati, da je lokalna samouprava nadležna za provedbu vatrogasne djelatnost. Naime, sve (ili velika većina) vatrogasnih intervencija provodi se lokalno (interveniraju vatrogasne postrojbe u općinama i gradovima). Osim toga niz propisa (Ustav, Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi, Zakon o zaštiti od požara, Planovi zaštite od požara, Zakon o vatrogastvu,..) upućuju na činjenicu da lokalna samouprava ima pravo i obvezu ustrojavanja učinkovite vatrogasne službe. Model dojave i uzbunjivanja (uključivanje 193) direktno utječe na učinkovitost vatrogasne službe, a neuključivanjem broja 193 direktno se onemogućava lokalnu samoupravu (koja je odgovorna za protupožarnu zaštitu i vatrogasnu službu) da ustroji učinkovitu vatrogasnu službu. Hrvatska vatrogasna zajednica zastupa interese vatrogastva na lokalnoj i područnoj razini (članak 16. i 18. Zakona o vatrogastvu) te slijedom toga je nadležna državna tijela moraju uvažiti stajališta Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice (sačinjavaju ga županijski vatrogasni zapovjednici) i uključiti pozivni broj 193 (isto kao što su uključeni 192 i 194) sukladno Planu numeriranja, koji je donijet još prošle godine. Ukazano je na opasnost, da neprovođenje propisanog Plana numeriranja u smislu aktivacije vatrogasnog pozivnog broja 193, može isprovocirati javne prosvjede vatrogasaca. Unazad godinu i pol dana održano je niz sastanaka (koje je isključivo sazivao HAKOM), a na kojima su stavovi HVZ i DUZS ostali nepromijenjeni, te više ne postoji razlog za daljnje odugovlačenje aktivacije broja 193.
Nakon rasprave, predstavnici HAKOM-a su iznijeli zaključak, da će se kratkoročno obustaviti daljnji postupak aktivacije broja 193, dok se ne prikupe očitovanja svih zainteresiranih tijela o ovoj problematici.

O navedenoj problematici predsjednik HVZ Ante Sanader informirao je dana 25.11. 2010. odgovorne osobe u Vladi RH i zatražio žurnu aktivaciju broja 193.

mr. Mario Starčević

PRIJEDLOGA ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O ZAŠTITI I SPAŠAVANJU, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA,
hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 607 koji se nalazi na stranici Hrvatskog Sabora:
Dobro poslušati: Saborska TV

Vrlo je interesantno što se govorilo te mislim da ima značajnih stvari kojima treba posvetiti pozornost.

Acivi na 25.11.2010 16:38:57
Komentari
#41 vatr28

na 28. Studeni 2010 10:11
Damir Trut treba završiti na robiji, jer je kriv za velike materijalne štete i ljudske živote, zajedno s njegoivom neorganiziranom službom. Želi uništiti nešto što traje desetljećima, i tako u opasnost dovoditi ljudkse živote i imovinu. Gradonačelnici i načelnici koji ste osnivači DVD-a i JVP dignite glas protiv onih koji vam uništavaju iste, a vi ih morate financirati. Ne nasjedajte više na njihove laži!
#42 zaboravljeni

na 28. Studeni 2010 11:23
Gradonačelnici nuisu osnivači DVD , a gradonačelnici koji su osnivači JVP mogu odlučiti tko če servisirati JVP ili DVDsami na 193 ili 112 , a vatromali je u pravu da u nekim VOC sjede ljudi koji nisu za to kvalificirani , na sreču u mojem VOC su vrlo kvalificirani i stručni, prije svega vatrogasci , a onda još i školovani. I jedno pitanje "sa čijim če se vozilima doči na Markov Trg" ??.
#43 jpvp-osijek

na 28. Studeni 2010 11:34
Kako da druge postrojbe i djelatnici koji nemogu u ZG daju svoj doprinos i podršku kolegama u ponedjeljak?Paljenjem sirene?odlaskom pred poglavarstva?Mislim da bi se o tome trebalo napisati nešto.http://www.vatrog...osijek.hr/
#44 panca

na 28. Studeni 2010 11:52
Sa vozilima gradana RH, jer sam ja da iz svog novcanika koliko i ostali, a nije ni Trut, ni pok, Racan, ni Sanader, ni Kosor dali iz svog novcanika, niti su njihova vozila
a i pisalo je na bukvi p...., pa je Mujo izvadija i slomija ga.
#45 tomcat

na 28. Studeni 2010 13:21
M.Magdiću gdje su prosvjedi za zakon koji nije dobar,financiranje cjelokupnog vatrogastva,rješenje zapovijednog lanca,rješenje kornatske tragedije,mirovinskog itd.itd.Samo pusta laprdanja na ovome portalu i filozofiranja ali ništa konkretno se ne dogodi.Baš me briga za tel.broj na koji će se zvati, narod nije blesav i brzo će naučiti koga zvati i na koji broj u nevolji.Od svih vas ovdje na ovome portalu ako dođe 5% biti će nas puno ali mi se čini da će tamo biti Magdić i nekolicina ko i zadnji puta na Markovom trgu.
Lakše je ovdje pisati i pametovati skriven iza nicka nego doći na prosvijed i nešto konkretno učiniti.
PS.Od prošli puta sam crna ovca radi prosvjeda na trgu i dobro ču razmisliti hoču li sutra doći gore jer mi se čini da će opet neki skupiti poene kako bi im bilo bolje.Pozdrav.
#46 vatromali

na 28. Studeni 2010 13:28
Hoće li na prosvjedu na M.trgu sudjelovati i biti prisutni g.A.Sanader....
#47 zaboravljeni

na 28. Studeni 2010 18:20
A evo propao prosvjed na M. Trgu , i dobro sam pitao sa čijim vozilima če se prosvjedovati.Još smo jako daleko do jedinstvenog dogovora i opet če biti tako jer če nam Zakon donjeti oni koji ni neznaju nazvati (93)193.Nažalost.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
NATJECANJA
2022.
PRIJAVE

9. KUP GRADA SENJA
DVD Senj


19. Memorijal
"Pavao Ivanec"
DVD Sveta Nedelja


1. Prvenstvo RH
"RUNNING TOWER"
OSIJEK


4. Mem. KUP
Andrej Brajo - Dejko
DVD Plešivica
26. 06. 2022.g.


22. Kup Mladeži
"Antun Brlaković"
VZG POPOVAČA
RASPORED


9. KUP Oper. vatrogasaca
DVD Pod. Sesvete


13. Memorijal
Ivan i Nikica Vodopijevec
DVD PAUKOVEC


20. Memorijal "Kruno Modrić"
DVD Leskovec


KUP-ovi 22.g.
DVD RIBNICA


10. KUP
DVD PETROVINA


REZULTATI

23. Memorijal
Stjepan Gjuro Deželić
REZULTATI

Zadnji komentari:
Mariner22 u 12:31:18
Bravo Senjani
Kid u 11:16:00
Ne mogu, a da se ne javim i ponovim šta sam već spominjao. Pa normalno da Slavi...
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
ZADNJI OGLASI:
dbonin u 13:49:39
Prodajemo VISOKOTLAČNI MODUL. Sljedeči-
h karakteristika: -
-rezervar za vodu (pla...
DVDLUCELNICA u 12:07:36
Pozdrav, DVD LUČELNICA u potražnji je za kombi vatrogasni vozilom, molim po...
Dani-jel u 21:44:29
Pozdrav svima. Iz kamiona prodajem cisternu, pumpu, vodeni top, svetla sa te...
DVDIvanec u 19:25:39
DVD Ivanec prodaje šumsko vatrogasno vozilo: Tam 150 T11 16.800 km Godina p...
Acivi u 17:42:50
[b]Visokotlačni Modul[/b] za Vatrogasne potrebe Motor Briggs & Stratton 9ks...