Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
In mem. LUKA PERICA
In mem. MIRKO ROKOV
Dan žena
In mem. Danica Mak
2. Zag. utrka vatrog...
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli
ZAMOLBA RODITELJA POGINULIH NA KORNATU!
Krivca za tragediju utvrdit će sud

U zastupanju oštećenih obitelji u kornatskoj tragediji, i to obitelji Stančić, Lučić, Ševerdija, Klarić, Strikoman, Trcera (Skočić), Juričev Mikulin, a u povodu teksta objavljenog u tjedniku Globus, u broju 884, od 16. studenoga, molimo vas da objavite sljedeće:

Oštećene obitelji imaju pravo saznati uslijed čega su njihovi najbliži preminuli i smatraju da do istine mogu doći u kaznenom postupku koji se vodi pri Županijskom sudu u Šibeniku, Kio-79/07 protiv Dražena Slavice.

Ujedno, svjesne su interesa medija za tragediju te se zahvaljuju svim medijima što daju svoj doprinos oko utvrđivanja činjeničnog stanja i rasvjetljavanja spornih okolnosti oko tragedije.

Međutim, obitelji mole medije da se suzdrže oko iznošenja konačnog suda o uzroku tragedije, krivnji Dražena Slavice, pok. Dina Klarića i drugim spornim okolnostima, jer će se te činjenice utvrđivati u navedenom kaznenom postupku.

Obitelji smatraju da će se nakon provođenja kombiniranog vještačenja i djelomične rekonstrukcije na licu mjesta, uz sudjelovanje sudionika u bitnom razjasniti uzrok tragedije, ali je neophodno da se osigura nepristranost vještaka i pravosudnih tijela, a što se znatno otežava napisima kojima se sugerira uzrok tragedije.

Takvim se napisima ne pridonosi pravilnom utvrđivanju činjeničnog stanja, već se remeti pravilno provođenje kaznenog postupka, a što za posljedicu može imati onemogućavanje otkrivanja istine.

Nedopustivo je iznositi tvrdnje o uzroku tragedije bez uvida u svu relevantnu dokumentaciju, kao sto je nedopustivo prije okončanja kaznenog postupka tvrditi da Dražen Slavica nije kriv za ono što ga se tereti, ili daje pok. Dino Klarić kriv za tragediju, osobito kad iz dosad izvedenih dokaza proizlazi da pok. Dino Klarić nije odlučio o mjestu ostavljanja kruške, niti je odlučio o posljednjem mjestu iskrcaja vatrogasaca. Sve su to okolnosti o kojima će se i dalje raspravljati u kaznenom postupku i kojima će svoj sud dati jedino za to nadležno tijelo - Županijski sud u Šibeniku.

Obitelji napominju da će prihvatiti istinu koja bude utvrđena u navedenom kaznenom postupku, kakva god ona bila, i da imaju povjerenja u Županijski sud u Šibeniku da će im pomoći da dođu do istine, neovisno o tome je li istina odgovara bilo kojoj političkoj eliti, vatrogasnom ili vojnom lobiju ili nekome drugom, pa upravo radi stvaranja uvjeta za pravilno i nepristrano vođenje postupka, obitelji mole sve medije da se suzdrže od iznošenja bilo kakvih konačnih sudova o svim odlučnim činjenicama.

Maro Mihočević, odvjetnik


Acivi na 22.11.2007 06:26:57
Komentari
#21 gost

na 23. Studeni 2007 17:44
Evo samo par riječi i od mene. Ja sam legalist što znači da kao građanin poštujem institucije zemlje u kojoj živim, barem iz dubine duše želim živjeti u takvoj zemlji. Ali smatram da ako te institucije ne rade kako valja, javnost mora na njih izvršiti pritisak.Sredstva tog pritiska bi trebala biti legalna i rješena bilo kakve agresije, jer mislim da su nam još svježa sjećenja na neka druga vremena u kojima je sila progovarala.
Niti u jednom mom postu u toku nešto više od vda mjeseca nikad nisam nikoga istakla kao krivca. Jedino što mene osobno zanima je što se dogodilo taj dan na Kornatima. Smatram da bi ovo saznanje samo po sebi ukazalo na krivca i oslobodilo nedužne svake sumnje.
Dozvolite da vam kažem još nešto a da se pri tome ne neljutite. U najmanju ruku je smiješno da oni koji su bili najglasniji u izvikivanju krivise i krivaca, sada su prvi koji svima nama govore da prestanemo postavljati pitanja.
U svoje ime mogu samo reći da ja neću odustati. Na ovom portalu to nažalost neće više biti moguće, ali fala bogu, idemo dalje.
#22 magnum

na 23. Studeni 2007 20:34
Svaka čast gost. Napokon nešto realno napisanoWink
#23 kolega

na 23. Studeni 2007 23:07
za miljenka i:
Zakon o vatrogastvu Članak 22.

Poslove dobrovoljnog vatrogasca u vatrogasnim postrojbama može obavljati osoba koja posjeduje propisanu tjelesnu i duševnu sposobnost i koja je osposobljena za obavljanje tih poslova.

Pravilnik o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova Članak 9.

(1) Osposobljavanju za zvanje vatrogasca mogu pristupiti punoljetne osobe koje imaju najmanje 6 mjeseci djelatnog staža u udruzi dobrovoljnih vatrogasaca.
#24 avilla

na 24. Studeni 2007 15:41
"Znam tvoja djela: da nisi ni hladan ni vruć. Da si makar ili hladan ili vruć. Ovako, pošto si mlak - ni vruć ni hladan - ispljunuću te iz svojih usta..." (Otk. 3:15-16 )
#25 Piria

na 24. Studeni 2007 16:40
Avilla, riječi Otk.3:15-16 nije rekao Isus, već Sveti Ivan Apostol putem Anđela crkve obraća se 5-orici biskupa i vjerničkom puku u crkvi. Molim da više, ako može, ne koristiš ovaj portal za netočne informacije, koje doista nemaju veze s vatrogasnom strukom.
#26 avilla

na 25. Studeni 2007 00:10
Bravo za Piriu! Ova moja informacija je bila JAKO netočna, jer, kakve veze Isus ima s Bogom!? Baš sam bedasta. No ne vjerujem ni da je tvoje gore navedeno napisano iz glave, malo smo čeprkali po SP ili netu? Ja se toga nisam sjetila. Bila sam sigurna da su Isusove riječi. No, nema veze, ali vidim da si sad rasPiria netoleranciju, što se kosi s pravilima komunikacije i pravom na vlastito mišljenje. Ja sam samo iznosila prijedloge, nisam nikoga ni na što primoravala, što je na kraju krajeva i nemoguće ovim putem. I nisam nikoga prozivala ponaosob. Pozdrav svima!
#27 strojar

na 25. Studeni 2007 08:56
avilla je napisala:Ja mislim, osobno, da su vatrogasci trebali puno više poduzeti za svoje kolege, a ne komentirati na portalima i dizati im spomenike. Al kad već nisu, dokazali su da je ustaljeno mišljenje o njima dosta istinito.
Čekaj malo....što smo to mi trebali poduzeti, a da nismo poduzeli?
Mi gospođo svaki dan poduzimamo ono za što smo se opredjelili, bilo profesionalno, bilo dobrovoljno, a to je izlaženje na vatrogasne intervencije....razumijete?. Došli ste ovdje u naš "dom" vrijeđati, kako se to uopče usuđujete, biti toliko nepristojni....kakvo je to ustaljeno mišljenje o nama....dajte to već jednom svima nama ovdje otvoreno recite.
#28 Piria

na 25. Studeni 2007 11:06
Avilla! Molim da ne donosiš zaključke, a kamoli da ih piše, odnosno pripisuješ meni, jer nisam doista ništa tražila po SP ili netu, već u obitelji imam svećenika, te sam te ispravila, ništa drugo. Zato ću te sada ovdje javno zamoliti da mi se uopće više ne obraćaš, jer imam puno godina, da bi dozvolila da ti na bilo koji način ovdje liječiš svoje frustracije. O tome koliko ja imam u glavi, prepusti drugima koji me poznaju. Završena je naša komunkacija. Pozdrav.
#29 avilla

na 25. Studeni 2007 16:50
SP, net ili rođak svećenik, nebitno koji je izvor informacija. Ali vidim da ovaj "dom" ne prihvaća kritike. >Čekaj malo....što smo to mi trebali poduzeti, a da nismo poduzeli?< NIŠTA niste poduzeli da se dozna istina. Čitate vijesti i gledate TV kao i ja. I svi kukate o stanju u vatrogastvu počevši od financijskog. A tko se to treba izboriti za vas, ako ne vi sami?Niste ujedinjeni, niste stručno obrazovani (osim nekolicine koji nikad ni ne dođu u dodir s terenom).Zar je mali propust što su pokraj toliko zapovjednika ili ne znam koga, uspjela ući djeca u taj helikopter? Ajmo se igrati Nitko nije kriv. Šutaju vas od MUP-a do MORH-a i nazad. Al nema veze, baš me briga. I to što je netko stariji ne daje mu pravo da me prvo proziva, a zatim se brani time da je stariji. U mom mjestu vatrogasci ovise o donacijama, o milosti općine, imaju vozilo kao iz filma Ko to tamo peva, vole cugati, predsjednik im je nadobudan... A mislim da je ovako i na nivou države.Čovječe, naša obala gori cijelo ljeto, a vi raspolažete s 1-2 kanadera. Ovo nije ni pogrešan zaključak niti laž. Dajem svoje članstvo administratoru na raspolaganje, nek me izbriše jer vrijeđam, ako istina vrijeđa. (Ovo nije zamišljeno kao nešto teatralno)
#30 Acivi

na 25. Studeni 2007 18:02
@ avilla samo ti nastavi komentirati, za mene ništa do sada nije sporno,...
da je toga bilo, ja bih te sigurno upozorio makar PM.
Sve ovo je zdrava i konstruktivna diskusija u kojoj ne smije biti vrijeđanja ili omalovažavanja...
dvojica ne moraju vidjeti i zapažati isto... pa pobogu zato i jesmo tu da razmjenimo mišljenja... kome se to sviđa neka uživa, a kome to ne paše neka preskoći na nešto drugo!
Ima nas puno koji isto mislimo, nažalost ima i provokatora i stoga je bitna obostrana tolerancija dok se tema i pogledi ne razbistre!
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
Zadnji komentari:
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
maska112 u 15:53:00
Jel je došao rikverc , ili več odlazi ?
Mariner22 u 23:54:54
SRITNO VAM KOLEGE SA NOVIM VOZILOM
ZADNJI OGLASI:
Acivi u 15:01:07
[big][b]SLT j.d.o.o. Ponuda br. 2020-05-024 TLF 24-50-001[/b][/b-
ig]...
Acivi u 14:53:11
[b][big]SLT j.d.o.o. Ponuda br. 2020-05-025 TLF 24-50-003[/big] [/b]...
Acivi u 18:25:43
[size=16][b]SLT j.d.o.o.[/b] Ponuda br. 2020-05-023 VT-Modul...
sp_ig_dvd u 06:45:09
Mlaznica za srednje tešku pjenu MG Rijeka, nekorištena, nazivni protok 400l. In...
Acivi u 17:42:35
MV VOZILA d.o.o., Donje Psarjevo 8, 10380 Sveti Ivan Zelina [size=-
16][b]Vatro...